Fender Champ 5F1 reverb
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- federerer
- 125...249 postów
- Kontakt:
Re: Fender Champ 5F1 reverb
Bardzo ładny front, gdzie można dostać takie fajne przełączniki, bo w oko mi wpadły. 

- lukasz_t
- 625...1249 postów
Przełączniki dostaniesz takie tu: http://standby-shop.eu/c/pl/38/1/2/0/lo ... ciski.html.
-
- 125...249 postów
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Grawer.
- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
Hehe, pamiętam tą sytuacjęlukasz_t pisze:Części kupiłem w Amptone i u Buzzaro(w ogóle wyszły jaja, bo kurier paczki pomylił i zamiast od buzzaro dostałem paczkę od kogoś innego,a w niej nówka xbox... dużo by opowiadać, ale wszystko się odkręciło).

Fajnie wyszło Ci to combo. Nie wiem, być może to złudzenie, ale siatkę na grill to równo naciągnąłeś? Otwór na głośnik trzeba było jednak dać na środku chyba, że magnes głośnika by przeszkadzał. Samo chassis wydaje mi się, że też jest przesunięte. Zgadza się czy mam już iść po skierowanie do okulisty?
-
- 125...249 postów
a ile mniej/więcej kosztowała Cie taka przyjemność i gdzielukasz_t pisze:Grawer.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Triple. Siatka na grill jest w miarę równo, ale i tak do poprawki, bo o ile wydawało mi się że jest naciągnięta, to po zainstalowaniu głośnika wyszedł flak. Taki miał być jego urok żeby otwór na głośnik był trochę przesunięty. Chassis również ale to już kwestia tego że obawiałem się o kontrolkę czy nie będzie tam gdzieś przeszkadzała, co później okazało się nie uzasadnione, ale ogólnie przesunięcie w niczym nie przeszkadza uważam. Cena końcowa dość wysoka, nie licząc pracy bo trochę godzin poszło i narzędzi materiałów do obróbki, których nie widać, ale zostały użyte jako pomoc przy wyrobię. Także ciężko mi to obliczać, szczególnie że leniem jestem.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Mnie się to bardzo podoba.lukasz_t pisze:Taki miał być jego urok żeby otwór na głośnik był trochę przesunięty.
-
- 125...249 postów
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Trochę niewygodne podłączenie FS-a, chyba niemożliwe bez zdjęcia tylnej maskownicy.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Jak gra - myślę że dobrze, jest w tej chwili w ognisku muzycznym, w moim mieście. Zobaczymy jeszcze, znajomy trochę z nim się obędzie to powie coś konkretnego.
Próbki dźwiękowe może jakieś dam, ale nie wiem kiedy.
Thereminator, powiem Ci że nawet nie próbowałem tego wpiąć już przy założonej tylnej ściance ale chyba nie byłoby z tym tragedii.
Próbki dźwiękowe może jakieś dam, ale nie wiem kiedy.
Thereminator, powiem Ci że nawet nie próbowałem tego wpiąć już przy założonej tylnej ściance ale chyba nie byłoby z tym tragedii.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Rowniez przylaczam sie do gratulacji!
Ladna robota.

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Witam. Bardzo ładny piecyk. Czy mógłbyś zdradzić szczegóły tej grawerki? Czy to jest laser, cnc czy może jakaś inna metoda?