hybryd15 pisze:Witam, możesz napisać mi na pw,gdzie można obejrzeć twój wzmacniacz na EL500??.Ostatnio męcze PL504 na razie tylko sam stopień mocy,strasznie kapryśne te lampy
djivo pisze:Mam wzmacniacz na podobnej lampie jaką jest EL500 zobacz sobie moje posty teraz szukam właśnie 6P45S bo mi się bardziej podobają mają większą bańkę
Gra to całkiem fajnie b.szczegółowo.
Zibi mnie uprzedził Pewnie ja się jeszcze uczę ale gra bardzo dobrze nie narzekam po wskazówkach od kolegów z Tego forum .
Postaram się go dopracować na tyle na ile będzie to możliwe .
Za co oczywiście dziękuję .
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Szukając zastosowania dla swojego zapasu 6P45S znalazłem rosyjskie rozważania w temacie konstrukcji z Glass Audio. Jest też tam trochę zastosowań zamiennie za EL509 tytułowej lampy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dla dodania nieco światła w temacie tej ładnej, efektownej i mocnej lampy, charakterystyki w trybie triody i sterowaniu w s2. Wprawdzie ta z s2 jest dla EL509/6KG6, ale Rosjanie mówią że tylko nieznacznie się różnią. Nie wiem czy gdzieś to na forum już było.
Żeby nie gadać po próżnicy, pierwsza przymiarka "żelaza" do tych lampek zrobiona. Pewnie trochę czasu jeszcze upłynie zanim popłynie prąd . Za to zaczęte oswajanie . Żarzenie impulśne, dlatego tak mały transformator. Na razie nic więcej nie piszę.