zakład produkcji 'W". Robiliśmy sprzęgła do czołgów dla kombinatu ŁABĘDY.
No i 10 gości rocznie reklamowali z kochanego WOJSKA

andy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Śniłem nocami żeby mnie wyrzucono z wojska i w 71roku wyśniłem 6 PPK. Wiecie co to było?zagore1 pisze:A mnie wyrzucili z wojaska po dwóch miesiącach i 5 dniach.Wzięli mnie 5 stycznia 1982 a wyrzucili 11 marcaankowalik pisze:Przez ten p.....ny stan wojenny mój przyjaciel kiblował w kamaszach
DWA I PÓL ROKU! Ja na szczęście nie przysięgałem wielkiemu bratu,
tzn. nie byłem ,nie jestem i nigdy nie będę w wojsku!
A swoją drogą moi dwaj najlepsi przyjaciele z solidarności namawiali mnie na
"działalność w podziemiu", odmówiłem, a przyjaciele zrobili karierę
we wron albo pron, czy coś w tym rodzaju. No i teraz obaj w RFN.
a.k.Za bardzo obciążłem budżet LWP.
Byłem jedynym żywicielem - musieli mi płacić czynsz prąd i gaz i utrzymywać żonę z 2 dzieci. A ja w tym czasie bawiłem się w strzelanego na Pasterniku)
Prace poza kolejnością. Tylko 6 dni? Grzeczny żołnierz byłeś.TELEWIZOREK52 pisze: 6 PPK. Wiecie co to było?
Tak 6 dni. Dostałem w listopadzie a anulowano w połowie stycznia. Minuta po 22-ej pobudka i na rejony, po północy powrót rezerwy z lewizn i przepustek i cała robota na nic. Podoficer miał "dobre" serce i zaliczał 5 minut. O 5-tej rano pobudka i rejony i tak dzień w dzień. Po miesiącu umiałem już spać w marszu z otwartymi oczami. W momencie amnestii miałem zaliczone 4.5 godziny. Liczono tą karę w godzinach a nie w dniach.elektrit pisze:Prace poza kolejnością. Tylko 6 dni? Grzeczny żołnierz byłeś.TELEWIZOREK52 pisze: 6 PPK. Wiecie co to było?
W okolicach 1984 roku sam widziałem starszego faceta siedzącego pod kościołem z kapeluszem do wrzucania pieniędzy. Nie wiem, może to jakaś prowokacja SB była albo Solidarności...krzem3 pisze:nie było ludzi grzebiących w śmietnikach,bezdomnych i wyrzucanych z mieszkań na bruk