Znalezione na starej fotografii

Lampowe odbiorniki telewizyjne i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Re: Znalezione na starej fotografii

Post autor: OTLamp »

tetroda pisze: Czujnik, czy Twoje zdjęcie Woli może również trafić na Oldradio.pl?
Wiecie może, co to za OR? To zdjęcie też chętnie bym wrzucił na Oldradio, sęk w tym, że nie wiem gdzie.
http://www.mierzyn24.pl/fotosy/newsy/wy ... 02_400.jpg
AEG 34WL lub odmiana.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

tetroda pisze:Jeśli byście mieli jakiekolwiek stare zdjęcia, na których są odbiorniki radiowe (i nie tylko) to prosiłbym o wrzucenie ich do wątku o odbiornku "Szilezia" w Radio Retro. Z tamtąd trafiać one będę na Oldradio.pl. Przykładowe opisy odbiorników radiowych ze starymi zdjęciami
A co z publikowaniem wizerunków osób umieszczonych na zdjęciach? Nie jest to prawnie śliskie?
Awatar użytkownika
marekb
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: marekb »

Czarne paski na oczach :lol:
Awatar użytkownika
tetroda
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: tetroda »

Jeśli pozwalasz publikować to zdjęcie, a jest ono Twoje (Ty masz do niego prawa + prawa do wizerunków osób (w większości przypadków pewnie już nie żyją)) to raczej problemu nie ma...
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

tetroda pisze:Jeśli pozwalasz publikować to zdjęcie, a jest ono Twoje (Ty masz do niego prawa + prawa do wizerunków osób (w większości przypadków pewnie już nie żyją)) to raczej problemu nie ma...
Ja mam prawa do zdjęcia, ale nie mam prawa do wizerunków tych osób, o ile nie mam na to papieru. Problem jest generalnie wydumany, ale ZAWSZE może się ktoś przyczepić i będzie miał rację. A tu już się w zakres prawa karnego wchodzi. W sumie warto by było się zapytać prawnika.
Awatar użytkownika
kaem
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: kaem »

Zdjęcia rodzinne pasują do forum, ale do serwisu typu Oldradio to już nie bardzo. Oldradio ma charakter encyklopedyczny.
Z drugiej strony, z dobrego zdjęcia rodzinnego zawsze można jakoś tam wykadrować postacie i "gucio".
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Alek

Post autor: Alek »

tszczesn pisze:
tetroda pisze:Jeśli pozwalasz publikować to zdjęcie, a jest ono Twoje (Ty masz do niego prawa + prawa do wizerunków osób (w większości przypadków pewnie już nie żyją)) to raczej problemu nie ma...
Ja mam prawa do zdjęcia, ale nie mam prawa do wizerunków tych osób, o ile nie mam na to papieru. Problem jest generalnie wydumany, ale ZAWSZE może się ktoś przyczepić i będzie miał rację. A tu już się w zakres prawa karnego wchodzi. W sumie warto by było się zapytać prawnika.
Karnego?!

Chyba raczej cywilnego.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Alek pisze:Chyba raczej cywilnego.
Prawnika ogólnie, w sumie karny tez może być (ale specyficzny, prawo karne jest dość szerokie), po prostu na wszelki wypadek, aby przypadkiem nieświadomie na wdepnąć w coś śmierdzącego.
stryker
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: stryker »

Znalazłem kilka ciekawych fotek na stronie kfp.pl
Mam zamiar do nich napisać czy nie udostępnią takowych w jakiejś większej rozdzielczości za free bo patrząc na cennik można się załamać.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
KrzysztofS
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: KrzysztofS »

Witam
Na jednym że zdjęć koleś ma przystosowany rower do przewozu telewizorów 8) Ciekawe czy woził go po wioskach tak jak kiedyś jeździło kino objazdowe ....... :mrgreen:
pozdrawiam
Szukam skrzynki do radia FIGARO
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: TELEWIZOREK52 »

Bardzo mi się podoba ten pomysł z fotografiami, zwłaszcza że są czarno-białe i same już stają się zabytkami.
stryker
125...249 postów
125...249 postów

Kolejne:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
stryker
125...249 postów
125...249 postów

I jeszcze takie coś:
Zakłady Kineskopowe "Unitra-Polkolor" w Piasecznie Data wydarzenia: 1979-05-24
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: TELEWIZOREK52 »

Jestem pod wrażeniem. Odmłodziłeś mnie Kolego o 30 parę lat. Na pierwszym zdjęciu, górna półka DSTL202 i marzenie w tamtych latach węgierski Chopin. Na świetlicy o ile dobrze widzę stoi Stadion i oczywiście cały asortyment sprzętu RTV. Jak widać "trochę" produkowaliśmy. Z tych zakładów zostało jeszcze mniej niż z tego sprzętu. Polkolor dzisiaj w podobnym stanie jak na zdjęciach, tam budowali, teraz rozp..... W/g mnie zdjęcia sklepów to ok.1973rok. Pozdrawiam.
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Ciekawy jest ten Neptun w czarnej skrzynce, różniący się od istniejacego w naturze modelu OTG1491 napisem w miejscu, w którym były pokrętła zasłonięte plastikową klapką. Prawdopodobnie są one wyprowadzone pod spodem, analogicznie jak w Turkusie, Szmaragdzie i Jantarze. Ciekawe czy zachował się taki egzemplarz Neptuna.