AEG 34WL lub odmiana.tetroda pisze: Czujnik, czy Twoje zdjęcie Woli może również trafić na Oldradio.pl?
Wiecie może, co to za OR? To zdjęcie też chętnie bym wrzucił na Oldradio, sęk w tym, że nie wiem gdzie.
http://www.mierzyn24.pl/fotosy/newsy/wy ... 02_400.jpg
Znalezione na starej fotografii
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Znalezione na starej fotografii
-
- moderator
A co z publikowaniem wizerunków osób umieszczonych na zdjęciach? Nie jest to prawnie śliskie?tetroda pisze:Jeśli byście mieli jakiekolwiek stare zdjęcia, na których są odbiorniki radiowe (i nie tylko) to prosiłbym o wrzucenie ich do wątku o odbiornku "Szilezia" w Radio Retro. Z tamtąd trafiać one będę na Oldradio.pl. Przykładowe opisy odbiorników radiowych ze starymi zdjęciami
-
- 625...1249 postów
Czarne paski na oczach 

-
- 625...1249 postów
Jeśli pozwalasz publikować to zdjęcie, a jest ono Twoje (Ty masz do niego prawa + prawa do wizerunków osób (w większości przypadków pewnie już nie żyją)) to raczej problemu nie ma...
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
-
- moderator
Ja mam prawa do zdjęcia, ale nie mam prawa do wizerunków tych osób, o ile nie mam na to papieru. Problem jest generalnie wydumany, ale ZAWSZE może się ktoś przyczepić i będzie miał rację. A tu już się w zakres prawa karnego wchodzi. W sumie warto by było się zapytać prawnika.tetroda pisze:Jeśli pozwalasz publikować to zdjęcie, a jest ono Twoje (Ty masz do niego prawa + prawa do wizerunków osób (w większości przypadków pewnie już nie żyją)) to raczej problemu nie ma...
-
- 625...1249 postów
Zdjęcia rodzinne pasują do forum, ale do serwisu typu Oldradio to już nie bardzo. Oldradio ma charakter encyklopedyczny.
Z drugiej strony, z dobrego zdjęcia rodzinnego zawsze można jakoś tam wykadrować postacie i "gucio".
Z drugiej strony, z dobrego zdjęcia rodzinnego zawsze można jakoś tam wykadrować postacie i "gucio".
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Karnego?!tszczesn pisze:Ja mam prawa do zdjęcia, ale nie mam prawa do wizerunków tych osób, o ile nie mam na to papieru. Problem jest generalnie wydumany, ale ZAWSZE może się ktoś przyczepić i będzie miał rację. A tu już się w zakres prawa karnego wchodzi. W sumie warto by było się zapytać prawnika.tetroda pisze:Jeśli pozwalasz publikować to zdjęcie, a jest ono Twoje (Ty masz do niego prawa + prawa do wizerunków osób (w większości przypadków pewnie już nie żyją)) to raczej problemu nie ma...
Chyba raczej cywilnego.
-
- moderator
Prawnika ogólnie, w sumie karny tez może być (ale specyficzny, prawo karne jest dość szerokie), po prostu na wszelki wypadek, aby przypadkiem nieświadomie na wdepnąć w coś śmierdzącego.Alek pisze:Chyba raczej cywilnego.
-
- 125...249 postów
Znalazłem kilka ciekawych fotek na stronie kfp.pl
Mam zamiar do nich napisać czy nie udostępnią takowych w jakiejś większej rozdzielczości za free bo patrząc na cennik można się załamać.

Mam zamiar do nich napisać czy nie udostępnią takowych w jakiejś większej rozdzielczości za free bo patrząc na cennik można się załamać.

-
- 125...249 postów
Witam
Na jednym że zdjęć koleś ma przystosowany rower do przewozu telewizorów
Ciekawe czy woził go po wioskach tak jak kiedyś jeździło kino objazdowe .......
pozdrawiam
Na jednym że zdjęć koleś ma przystosowany rower do przewozu telewizorów

pozdrawiam
Szukam skrzynki do radia FIGARO
-
- 3125...6249 postów
Bardzo mi się podoba ten pomysł z fotografiami, zwłaszcza że są czarno-białe i same już stają się zabytkami.
-
- 125...249 postów
Kolejne:

-
- 125...249 postów
I jeszcze takie coś:
Zakłady Kineskopowe "Unitra-Polkolor" w Piasecznie Data wydarzenia: 1979-05-24

Zakłady Kineskopowe "Unitra-Polkolor" w Piasecznie Data wydarzenia: 1979-05-24

-
- 3125...6249 postów
Jestem pod wrażeniem. Odmłodziłeś mnie Kolego o 30 parę lat. Na pierwszym zdjęciu, górna półka DSTL202 i marzenie w tamtych latach węgierski Chopin. Na świetlicy o ile dobrze widzę stoi Stadion i oczywiście cały asortyment sprzętu RTV. Jak widać "trochę" produkowaliśmy. Z tych zakładów zostało jeszcze mniej niż z tego sprzętu. Polkolor dzisiaj w podobnym stanie jak na zdjęciach, tam budowali, teraz rozp..... W/g mnie zdjęcia sklepów to ok.1973rok. Pozdrawiam.
Ciekawy jest ten Neptun w czarnej skrzynce, różniący się od istniejacego w naturze modelu OTG1491 napisem w miejscu, w którym były pokrętła zasłonięte plastikową klapką. Prawdopodobnie są one wyprowadzone pod spodem, analogicznie jak w Turkusie, Szmaragdzie i Jantarze. Ciekawe czy zachował się taki egzemplarz Neptuna.