Szanowni koledzy i koleżanki, nie wiem czy ten post znalazł się w właściwym miejscu, więc w razie czego proszę o przeniesienie w właściwe miejsce, i przepraszam za zamieszanie, ale potrzebuję rady. Otóż coraz częściej jedynym miejscem gdzie mogę kupić coś do kolekcji, szczególnie chodzi o telewizory i radia zostaje alledrogo

, i co gorsza problem z przesyłką lub odbiorem osobistym. Dla pojedynczych egzemplarzy na drugi koniec Polski nie stać mnie żeby jeździć, więc lubiłem odwiedzać giełdę staroci na Kutrzeby w Poznaniu, jednak coraz bardziej przypomina ta giełda targ lub gratowisko, z obrazów czy porcelany to jeszcze coś się wybierze jak ktoś zbiera, jednak z sprzętu RTV to zrobiła się bieda z nędzą, a jak już coś jest to ceny potrafią być kosmiczne, choćby przykład jakieś 3 tygodnie temu był niesprawny Kankan 3 bez lamp i tylniej ścianki stan strychowy skala zbita, cena nie podlegała negocjacji i wynosiła 250zł

, nie chcę obrażać Poznania bo sam jestem Wielkopolaninem i lubię to miasto, ale na giełdzie tak czy siak zrobiła się lipa, więc szukam gdzie można by było się przenieść i raz na 2-3 miesiące się przejechać żeby coś można było znaleźć i cena była w miarę przystępna, najbardziej interesują mnie wszystkie odbiorniki telewizyjne czarno - białe lampowe i lampowo - tranzystrowe, tylko i wyłącznie polskie, oraz radia dowolnej firmy z lat 1925-1945 oraz pierwsze tranzystorowece, jak Koliber czy Sylwia, interesował by mnie adres gdzie coś takiego się znajduje i w jakich dniach warto jechać, będę wdzięczny za radę.