Poprzednio używałem zasilacza od rosyjskiej radiostacji 10 RT ale 24V=/250V= ale nie poradziłem sobie z zakłóceniami. Niby nic, ale RBM-ka szumiała tak że odbiór był niemożliwy. Ale ten generator jest inny

Robią wrażenie - mechanika precyzyjna najwyższej klasy. 12V5A=/ 220V 0,136A 50 Hz.. 60W/30W Sprawność 50% - tak sobie.
Mam dwa pytania do Kolegów:
Potrzebuje napięcie BIAS - 150V i nic nie wymyśliłem poza dodaniem maleńkiego 1W trafo 220V/110V i dalej prostownik. Mało eleganckie ale proste i chyba jedyne rozwiązanie?
Drugie pytanie:szczotki; tak są takie oznaczone: K65. Czy to ma jakieś znaczenie czy się tym nie przejmować i podebrać z jakiegoś miksera czy innego młynka do kawy? Pytam bo potrzeba ich 6 a jest tylko 1...
Pewną zagadką jest dla mnie przyłącze które wygląda jak na foto. 6 przyłączy , 2 czerwone 4 czarne w tym jedno czerwone i czarne grubsze (oznAB) to szczotki 12V czerwone i czarne cieńsze (ozn CD) to 16 OM uzwojenia stojana no i dwa czarne cienkie (oznUV) to odbiór 220V Chyba trzeba połączyć to szeregowo?
Pozdr!