Witam , nie mam schematu , nic podobnego nie mogę znaleźć . Co ciekawsze tu nie ma tranzystorów sterujących , tylko lampa steruje końcówka "Simul-State™ tube driven MOSFET power" . Bez schematu bardzo ciężko . Będę musiał chyba być pierwszym na świecie , który rozbierze ten wzmacniacz i przerysuje schemat

. Dobrze słyszeć ,że tranzystory nie są raczej trafione

są na tyle drogie że powinny wszystko przetrwać:D Chyba że częściowo przestały dobrze funkcjonować .
Na jednym z forum znalazłem taki opis zniekształceń :
"a) Przy dużej amplitudzie przebiegu wyjściowego na jednej częście sinusoidy obserwowane jest wyraźne scięcie (rys. 6.15).
Przyczyna - źle dobrany punkt pracy tr. wyjściowych.
Przeciwdziałanie - regulwoać potencjał na wyjściu wzmacniacza w przypadku zasilania z jednego źródła napięcia i pojemnościowego sprzężenia z obciążeniem. W przypadku zasilania wzm z dwóch źródłem napięcia skontrolować ustawienie potencjału zerowego na wyjściu wzmacniacza oraz sprawdzić symetrię napięć zasilających.
b) Przy dużej amplitudzie przebiegu wyjściowego wyraźne zniekształcenia jednej połówki sinusoidy (rys 6.16).
Przyczyna - wadliwa praca układu typu bootstrap lub za mały prąd źródła prądowego.
Przeciwdziałanie - sprawdzić elementy w układzie typu bootstrap, szczególnie zwrócić uwagę na kondensator elektrolityczny lub zwiększyć prąd źródła prądowego."
http://diyaudio.pl/showthread.php/5556- ... kowego-itd . Czy to co pisze osoba jest prawidłowe ? Może w tym szukać problemu . pozdrawiam