STOLICA - dylemat :-(

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: STOLICA - dylemat :-(

Post autor: Marcin K. »

Bardzo przykra wiadomość ale jestem pełen podziwu dla ludzi 70+ którzy umieją posługiwać się komputerem i internetem, ogromny szacunek :!:
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
frycz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: frycz »

Marcin K. pisze:/.../ jestem pełen podziwu dla ludzi 70+ którzy umieją posługiwać się komputerem i internetem, ogromny szacunek :!:
Mój starszy ma lat 76, kupuje sobie szpeje do malowania na Allegro, ostatnio kupił jakieś płyty CD, i zrzędzi że ma za wolnego laptopa... A ostatnio pokumał o co biega z MP3 i YT. Mało tego żeby nie kupić płyty, przekopiował sobie muzę z YT na kaseciaka i se słucha w aucie... :roll: Ech ci młodzi, żadnego szacunku dla praw autorskich... A do tego ostatnio założył sobie stożkowy filtr powietrza do swojego auta "bo podobno lepiej ciągnie..". Filtr wyczaił sobie oczywiście na Allegro ale już pojechał po niego do sklepu w Blue City żeby było taniej... Aczkolwiek GPS ciągle stanowi dla niego zagadkę i gdy jedziemy pyta mnie: "Skąd ona wie gdzie my teraz jesteśmy..." Życie przed nim...
Robert SP5RF
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

:lol:
Mój dziadek (78l) jak pokonuje renówą trasę Częstochowa - Grodzisk Mazowiecki, siedzę przy telefonie i mam serce w gardle... :roll: Ale musi jechać i nie zakażesz mu! Ale bardzo dobrze że jest dużo takich ludzi, mogą Ci w czymś pomóc bo mają więcej czasu, nie to co my.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
marko
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: marko »

Witam.
Jeżeli nadal jesteś Zagore w potrzebie podaj dane do przesyłki na priv.
Spójrz jeszcze czy to będzie to, wydaje mi się że tak. Cewki wyglądają na całe.
żżżżż 2882.jpg
żżżżż 2883.jpg
żżżżż 2885.jpg
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
zagore1
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: zagore1 »

Dziękuję wszystkim kolegom za propozycje pomocy. Chassis już nie odzyskam :-( wylądowało razem z całym wyposażeniem pracowni na śmietniku. Sprawne chassis mam już zaklepane u jednego z kolegów z forum. Tak więc Stolica odzyska duszę :-).
hciałbym zwrócić uwagę kolegów na co innego. Już raz to przeżyłem- Mój dziadek był zapalonym eletrotechnikiem. Zmarł w 1968r i moja babcia zrobiła dokładnie to samo co żona kolegi CJN, wyrzuciła wszystko na śmietnik-radia, setki lamp- przyrządy pomiarowe. Dla nie to były stare graty!
Ostatnio zmieniony śr, 2 marca 2011, 14:53 przez zagore1, łącznie zmieniany 1 raz.
Wołyń 1943. Pamiętamy!
mak222
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: mak222 »

zagore1 pisze:Dzisiaj zadzwoniła do mnie żona Kolegi CJN. Kolega CJN zmarł 8 grudnia :-((
Żona wyrzuciła wszystko co było w pracowni na śmietnik. I to by było na tyle....
A ja sobie pomyślałem, że może powinienem wstawić do testamentu żeby zgromadzone przez lata radiowe dobra, a dla wielu bezwartościowe śmieci, rozdać między triodowiczów...