Lemon jest bardzo jasny - taki cytrynowy ,osobiście widziałbym bardziej coś w bursztynie.
Podstawa to papier do okresowego szlifowania , ja polecam 600 i to do lakierów samochodowych.
Próbowałem 400 rozmaite do drewna i wg. mojego gustu zbytnio rysowały politurę,600 tką w dodatku nic nieuszkodzisz.
Kosmos K86A
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Re: Kosmos K86A
szukam ramki alumnium do Telefunken 813W,i T5Z,
wyłącznik zasilania Philips 103A /948A
wyłącznik zasilania Philips 103A /948A
-
- 625...1249 postów
Ścianka już uzupełniona, fornir w tych miejscach gdzie było to potrzebne zdjęty (metodą "łaźni parowej"), postaram się pod wieczór wrzucić zdjęcia. Teraz będę fornirował, a później politura.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- 2500...3124 posty
czym przyklejasz fornir?tetroda pisze:Ścianka już uzupełniona, fornir w tych miejscach gdzie było to potrzebne zdjęty (metodą "łaźni parowej"), postaram się pod wieczór wrzucić zdjęcia. Teraz będę fornirował, a później politura.
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 625...1249 postów
Zagore, przyklejam klejem do drewna białym firmy Soudal. No i załączam jeszcze obiecane zdjęcia, co prawda ze wczoraj, ale dzisiaj to wygląda podobnie, tyle, że już zaschło. Deska wewnątrz prawie nie do odróżnienia (pociągnąłem jeszcze rozwodnioną bejcą), kolor prawie identyczny.
Skrajne pasy forniru już zdjęte, będzie kładziony nowy, środkowy zostaje.
Skrajne pasy forniru już zdjęte, będzie kładziony nowy, środkowy zostaje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- 6250...9374 posty
-
- 625...1249 postów
Jakieś 2km ode mnie mam sklep
Jest tam w długich płatach i fornir dębowy, i fornir orzechowy, i zapewne są też inne. Co do transportu to one są trochę długie, ze 3m długości jeden liść. Jeden taki liść ok. 20zł.

Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- 625...1249 postów
Trochę nie pisałem, co nie znaczy, że się nic nie działo - wręcz przeciwnie:
Najpierw dokleiliśmy górną warstwę sklejki, i wyszpachlowaliśmy ubytki Tutaj widzimy to od tyłu, pojawia się także deseczka wzmacniająca (tak jak w oryginale) Później położyliśmy fornir na boku i na górze I jeszcze dolny pas A teraz radio wygląda tak, i przed chwilą położyliśmy górny pas Oczywiście jeszcze wszystko będzie poprawiane, a później politura
Najpierw dokleiliśmy górną warstwę sklejki, i wyszpachlowaliśmy ubytki Tutaj widzimy to od tyłu, pojawia się także deseczka wzmacniająca (tak jak w oryginale) Później położyliśmy fornir na boku i na górze I jeszcze dolny pas A teraz radio wygląda tak, i przed chwilą położyliśmy górny pas Oczywiście jeszcze wszystko będzie poprawiane, a później politura

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!