Juvel 2 reanimacja FM
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Re: Juvel 2 reanimacja FM
Dziękuję za podpowiedzi ,gdzie można kupić taką stalową linkę?Pozdrawiam.
-
- 3125...6249 postów
Poszukaj na Allegro,tam kupiłem. Nazywa to się linka jubilerska.
-
- 1250...1874 posty
Jak już szukać na Allegro, to czy coś o nazwie "skrętka jelitowa" nie jest lepsze ? Regularnie się pojawia, a jeden ze sprzedających twierdził że to właśnie oryginalne linki radiowe.
Podczepię się pod temat linek. Macie Panowie może na zbyciu kawałek, ale takiej z bawełny lub sztuczne. Nie pasuje mi stalowa. Potrzebuję do radia Nordmende Tannhauser 55. Wszystkie linki pozrywane.
Może jakiś link do aledrogo z takimi bawełnianymi lub sztucznymi? Schemat elektryki jak i linek mam, jak komuś potrzeba to pisać.

Ostatnio zmieniony pn, 20 grudnia 2010, 16:03 przez geguś, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 375...499 postów
Witam ,rozwiązałem problem linki w Juwelu stosując linkę do podciągania żaluzi poziomych.Odpowiednia grubość i splot,może podpasuje do odbiornika kolegi.Pozdrawiam Darek.
-
- 625...1249 postów
Dratwa (nić) chrurgiczna jest idealna - nie ślizga się, nie rozciąga.
Np. taka: http://esklep.jedwab-polski.pl/index.php?catId=31
Np. taka: http://esklep.jedwab-polski.pl/index.php?catId=31
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 

Dzięki za podpowiedzi. Mam jeszcze pytanko do tych, którzy kupowali na aledrogo linkę jubilerską. Czy to jest goła stal czy powlekana? Potrzebował bym raczej powlekaną.
-
- 1250...1874 posty
Jakby co mogę oddać około 110-130cm linki-skrętki stalowej powlekanej tworzywem, grubość około 1mm. Wyciągnąłem to kiedyś z jakiegoś starego tunera z myślą o wykorzystaniu w innym, ale ten inny ma mocowanie wskazówki które nie przełknie nic o średnicy poniżej 2-2,5mm więc linka mi zbędna.
Dzięki za propozycję. Niestety potrzebuję o średnicy do 0,5mm. Ale nic straconego, może kiedyś. 

-
- 3125...6249 postów
Wydaje mi się że nadałaby się linka do połowu ryb na sztuczną muchę (cylindryczna). Miałem kiedyś tego sporo, ale nie wiem czy jeszcze znajdę.
Zaszze można podkraść żonie linki do korali, jest tego teraz kilkanaście rodzajów, zwykłe - bawełnianie, metalowe itp.
Jasne.
A na drugi dzień fanty na zewnętrznym będą?
Wydaje mi się, że goła stalka będzie piłować kółka tekstolitowe i tu widzę zastosowanie dla otulonej.
Sprawdziłem na sznurku "budowlanym". Nawet, tyle że kolor czerwony troche kiepsko pasuje do wystroju. I może się strzępić po jakimś czasie. Te oryginały to jakaś plecionka bawełniana była?

Sprawdziłem na sznurku "budowlanym". Nawet, tyle że kolor czerwony troche kiepsko pasuje do wystroju. I może się strzępić po jakimś czasie. Te oryginały to jakaś plecionka bawełniana była?
-
- 25...49 postów
Gęgusiu, mam kupioną na Alledrogo linkę stalową jubilerską, powlekaną plastikiem. 0,45 mm. Założyłem w miejsce zerwanej stalowej do mojego Loewe Opta 2540W. Założyłem, działa, powłoka plastikowa zdaje się nie schodzić ani nie odpadać.geguś pisze:Dzięki za podpowiedzi. Mam jeszcze pytanko do tych, którzy kupowali na aledrogo linkę jubilerską. Czy to jest goła stal czy powlekana? Potrzebował bym raczej powlekaną.
Rolka miała 100m, mogę Wam obu (z PZL P-11c) odstąpić trochę.
pozdro - Marek
pozdrawiam - Marek
P.S. Chciałbym ładnego Pionierka albo Mazura L
Nie ma problemu. Mi pasuje. Ewentual może jakiś link do tego co takie sprzedaje na wszelakij słuczaj się może przyda?
-
- 25...49 postów
Proszę bardzo, kupiłem taką:geguś pisze:Nie ma problemu. Mi pasuje. Ewentual może jakiś link do tego co takie sprzedaje na wszelakij słuczaj się może przyda?
http://www.allekoralle.pl/allekoralle/s ... zarna.html
Mieli na Allegro, ale już nie widzę. I nie było to to 100 tylko 70 m. Ale i tak tyle to chyba za dużo, więc parę metrów mogę Ci wysłać. Na razie nie przewiduję seryjnego wymieniania linek, trochę mogę oddać.
pozdrawiam - Marek