Jestem początkującym w technice lampowej i nie wszystko jeszcze rozumiem, ale myślę że dzięki forum zdołam się czegoś nauczyć (na szkołę niestety nie mam co liczyć

Pomysł jest zaczerpnięty ze strony http://gilmore2.chem.northwestern.edu/p ... er_prj.htm.
Jest to układ bez transformatora wyjściowego co jak dla początkującego wydaje się być chyba dobrym pomysłem.
Buduję ten układ z dużej ciekawości (a także jego prostoty

Projekt jest daleki od ukończenia ponieważ puki co mam tylko niekompletną obudowę która jest pozostałością po napędzie CD, muszę jeszcze wykonać pojemnik na transformator...ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?
Nie ma w tym projekcie nic nowego, jednak ja chce się czegoś nauczyć

Jednak mam nadzieje że pozytywnie zaskoczę was napisami na których wykonanie wpadła moja dziewczyna

Całość będzie pomalowana na czarno lakierem i zabezpieczona lakierem bezbarwnym.
Chce zastosować tu TS40/24/676 który w moim wypadku daje na wyjściu ok 230V zmiennego. Czy ten transformator będzie odpowiedni?
Co do kosztów...nie zastanawiałem się nad nimi gdyż właściwie wszystko jest z odzysku(jak by ktoś się pytał śruby na przodzie pochodzą z liczarki do pieniędzy

Jak budowa dobiegnie końca umieszczę oczywiście przebiegi z oscyloskopu na wyjściu wzmacniacza.
Tak więc zapraszam do obejrzenia początków powstawania konstrukcji, a myślę że przedstawione zdjęcia pomogą wielu początkującym (o ile nie jestem jedynym na forum

W przypadku problemów liczę na pomoc kolegów

Postaram się na bieżąco aktualizować temat.
Pozdrawiam