Mam kilka wątpliwości montażowych. Chassis jest pięknie pomalowane również od wewnątrz, co powoduje izolację przykręcanych elementów od chassis, a jednocześnie wcale izolacją nie jest gdyż można przykręcając element przebić warstwę lakieru. Wzmacniacz jest z założenia w I klasie izolacji. Co do połączenia zacisku uziemiającego złącza sieciowego z chassis to nie mam żadnych rozterek po prostu usuwam od wewnętrznej strony chassis w miejscu połączenia lakier i łączę oba te punkty przewodem "żółto-zielonym" w dodatku punkt uziemienia chassis nie moze być punktem konstrukcyjnym.
Po przeglądnięciu różnych tematów na forum i oglądnięciu wielu zdjęć, gdzie widziałem montaż na "gołych" (nie pomalowanych) chassis i pomalowanych nie znalazłem jednak odpowiedzi na poniższe pytania:
1. Co z połączeniem złącz głośnikowych czy wejsciowych np. typu "jack" nie izolowanych tzn. takich które obudowę mają metalową i połaczoną z jednym ze styków, czy usuwać lakier od wewnętrznej strony chassis aby zapewnić połaczenie galwaniczne?
2. Połączenie z chassis transformatorów sieciowych i głośnikowych (z deklami metalowymi też zresztą polakierownymi) - usuwać w miejscu połaczenia lakier zarówno z uchwytu trafa jak i z chassis tak aby zapewnić kontakt galwaniczny?
3. Płączenie ekranu lamp do chassis - usuwać lakier czy nie?
4. Potencjometry przykręcane do chassis - problem podobny jak wyżej?
5. Oprawki żarówek, przełaczniki itd - to samo pytanie jak wyżej.
Wydaje się ma to znaczenie w dwóch sprawach zapętlania sie ewntualnego mas w przypadku nieizolowanych złącz wejściowych czy wyjściowych i bezpieczeństwo użytkowania wzmacniacza.