Niestety analiza połączona z lekturą manuala do wzmacniacza daje sprzeczne wyniki. Wg lektury tryb "raw" powinien mieć najmniejsze wzmocnienie, tryb "vintage" większe a "modern" największe. Dla kanału 3 wszystko jest ok, ale dla kanału 2 już opisy całkiem nie pasują. Wg nich tryb "raw" ma odłączoną całą pętlę co dawałoby największe wzmocnienie a pozostałe tryby włączoną pętlę. Wszystko więc jest jakby trochę na odwrót. Dlatego też schemat który podał bulabla byłby najlepszy.Podpowiedzią jak ma ten blok działać był fragment z "Preamp Pt2"
Jeśli chodzi o muting to według mnie są jednak tylko 3 miejsca mutowania. Ten pierwszy jak wcześniej pisałem ma związek z kanałami. Co prawda nie umiem do końca tego wytłumaczyć (przynajmniej w tej chwili nie pamiętam, ale jeśli ktoś by chciał napisać to z chęcią przeczytam) ale po porównywaniu wzmacniaczy, wydaje mi się, że rezystor 475k jest zwierany dla kanałów 2 i 3 (we wszystkich podobnych przedwmacniaczach jest tam ten rezystor) a dla kanału czystego jest zwierany przez tranzystor J175. Póki co to tyle z mojej strony.Druga sprawa, która również mnie frapuje w kwestii posiadanego schematu - sprawa wciszania ( Mute )
W "Switching Part One" są 3 wyjścia "mutujące"... ale w całym schemacie są 4 miejsca mutowania :
1. przed V2a ( przez bazę Darligtona oznaczone symbolem 1'BUS oczym pisał również Gimli w pierwszym poście )
2. za preampem ( tuż za Ry2b )
3. w Fx Loop ( Przed gniazdem Send )
4. w Fx Loop ( za potencjometrem poziomu Returna )
Za ewentualne pomyłki przepraszam, bo nie mam przed sobą schematów.