dość niedawno zająłem się przygotowaniami do zbudowania może nie w 100%, ale kopii mesy. Po analizie schematów (które są w tym temacie w pierwszym poście: link) mam kilka pytań.
Pierwsze z nich dotyczy dwóch tranzystorów z 6 strony (preamp pt1). Do czego one konkretnie służą i gdzie mam podpiąć "1'BUS".
Następnie pytanie dotyczy uruchamiania pętli efektów (strona 8, preamp pt3). Rozumiem, że jest ona dwukrotnie uruchamiana: po pierwsze przez przekaźnik RY10, po drugie przez układ przełącznika wielopozycyjnego i dalej konkretnie przez tranzystory J175 które włączają lub odłączają SEND i RTRN. Czy mogę bezboleśnie dla działania układu wyrzucić te tranzystory i całość sterowania nimi i zostawić uruchamianie tylko przekaźnikiem? Nie potrzebuję tak wielu możliwości załączania pętli.
Kolejne dotyczy przełączania kanałów. Jak, czym i pod które wejście mam się podpiąć do układu LM3914? Chyba, że co innego odpowiada za przełączanie.
Ostatnie pytanie (na tą chwilę) odnosi się do potencjometrów. Czy dobrze rozumiem, że te oznaczone L są liniowe a A logarytmiczne (audio)? Przynajmniej tak by wynikało z użycia do głośności potencjometrów oznaczonych przez A. I gdzie można kupić takie potencjometry (konkretnie chodzi o wartości 25k i 250k liniowe i logarytmiczne) tak aby jeszcze było mnie na cokolwiek stać

Postaram się informować o postępie prac. Właśnie powoli zabieram się za projektowanie płytek. Na pewno wrzucę je na forum w celu konstruktywnej krytyki.