Więc podpowiadam:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=942912579
Pzdr. Zoltan
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Przejrzałem co sprzedawał wcześniej, w poprzednich aukcjach używał żółtejfugasi pisze:Zdaje się że ten sprzedawca wystawia już którąś B6S1 z kolei, ponieważ kojarzę tą zieloną zapalniczkę na zdjęciu
Tej OR1/60/05 (= Oszillografen Rohren) w moim katalogu już nie ma: bardzo prawdopodobne, że jest to stary symbol późniejszej B6S1 jeszcze sprzed unifikacji oznaczeń w RFT. Tym samym może to być używka = ryzyk-fizykFurman Zenobiusz pisze:Między innymi ja poszukuję, wczoraj dostalem już 'cynk' przez PM, ale dziękuję za pamięć
Swoją drogą, czy ta druga lampa czasami nie będzie też pasowała za B6S1 ? Wymiarowo wygląda podobnie, gdyby jeszcze tak katalogowe napięcia się zgrubsza zgadzały...
Patrz mój ostatni post (OR1/60/05 (= OszillografenRohren)- jako, że lampa ta jest dużo starsza od B6S1 to może być używką.Furman Zenobiusz pisze: To chyba ostateczny dowód na to, że OR1/60/0,5 jest wcześniejszym oznaczeniem B6S1.
Dostałem też te skany, ale nie wiem czy bez zgody sprzedającego mogę je tu zamieścić.Dodano 2010-03-03 17:16
Według niemieckiego katalogu lamp "ROHREN-TASCHENBUCH" z 1962 r. tom II str. 117 lampa B6S1 jest następczynią wcześniejszej lampy OR1/60/0,5. Czyli ma te same parametry. Skan strony z w/w katalogu mogę przesłać na maila.
Trudno byłoby, ale złotko jest starsze od tej po prawej - w moim też była najpierw złota a ta zamieniona miała już napisy w szarosrebrzystym kolorze.Furman Zenobiusz pisze:Czy po numerach seryjnych (-> foto) można przypuszczać, że moja lampa jest nieco starsza od tej nowo zakupionej ?