Czego słuchamy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 9375...12499 postów
Re: Czego słuchamy
A jak w Australii podoba się polska muzyka? W Newcastle furore zrobiło kilka lat temu Disco Polo jak znajoma zabrała kilkanaście kaset 

-
- 2500...3124 posty
TooL - skoro zauroczył Cię Lustmord, to zainteresuj się takimi rzeczami jak Raison d'etre, Desiderii Marginis, Vladimir Hirsch / Aghiatrias / Skrol / Zygote / Luminar Ax, Shinjuku Thief, Ulf Soderberg / Sephiroth, In Slaughter Natives czy Brighter Death Now. Masa świetnego dark ambientu 

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 1875...2499 postów
O disco polo nie slyszalem
Wiem, ze pare miesiecy temu byl Behemoth, jakies 1.5 roku temu Vader
I na tym chyba trzeba zakonczyc liste polskich zespolow w AU
Choc moze ona (ta lista) taka krotka dlatego, ze moje uszy sa nastrojone na inne 'czestotliwosci'
Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiem, co sie w PL teraz 'slucha'??
Aha, do mojej listy mozna jeszcze dorzucic Korn, Deftones (jak moglem o nich wczesniej zapomniec
), Rage Against, System of a Down, NIN (fajny koncert
), King Crimson, Acid Drinkers, Sepultura, Slipknot, Sweet Noise, Dire Straits, Kult, KNZ, czasami Massive Attack, Portishead, Marylin Manson (sredni koncert...), Rammstein, troche Red Hot'ow... aaa no tak,
soundtrack z polskiego filmu Tulipany 
Vault
Dzieki, przygladne sie blizej
Lubi takie mroczne klimaty... Na przedostatniej plycie Lustmord'a -- [O T H E R] goscil rowniez A. Jones 
Posty scalono.

Aha, do mojej listy mozna jeszcze dorzucic Korn, Deftones (jak moglem o nich wczesniej zapomniec

Dzieki, przygladne sie blizej

Posty scalono.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Dobrze że tekstów nie rozumieją.....painlust pisze:A jak w Australii podoba się polska muzyka? W Newcastle furore zrobiło kilka lat temu Disco Polo jak znajoma zabrała kilkanaście kaset
No ale w Szkopcji mają swoją Schalagermusik..
Było kiedyś italodisco....
W USA mają country....
Murdoch (Fox, Sky... autrlaijczyk) w swoim MusicChoice po hasłem rock promuje głównie neistrawną dla mnie mieszankę country z glamrockiem
-
- 1875...2499 postów
To tak jak w PL sluchaja 'densu'STUDI pisze:Dobrze że tekstów nie rozumieją.....

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
TooL46_2 pisze:To tak jak w PL sluchaja 'densu'STUDI pisze:Dobrze że tekstów nie rozumieją.....lub innych 'skocznych' kawalkow amerykanskiego pochodzenia
Mysle, ze to podobne podgatunki (sic!) muzyki
Pozdr!
U nas jest moda małpowania 'hip-chłopu' propagowana przez stacje MTV i VIVA....
-
- 3125...6249 postów
Chyba przesadziłeś, Studi. Schlagermusik i italodisco to kapele weselno-pogrzebowe a country to jednak taki Salieri (wprawdzie nie Mozart ale jednak - Salieri!).STUDI pisze: No ale w Szkopcji mają swoją Schalagermusik..
Było kiedyś italodisco....
W USA mają country....
A hip-hop? Zbuntowane dzieciaki generalnie słuchają hip-hopu, a zadowolone - dance. Reszta gatunków praktycznie się nie liczy.TooL46_2 pisze: To tak jak w PL sluchaja 'densu'lub innych 'skocznych' kawalkow amerykanskiego pochodzenia
Ostatnio zmieniony śr, 23 grudnia 2009, 10:02 przez fugasi, łącznie zmieniany 1 raz.
_
-
- 1875...2499 postów
STUDI pisze:U nas jest moda małpowania 'hip-chłopu' propagowana przez stacje MTV i VIVA....
Pieknie...fugasi pisze:A hip-hop? Zbuntowane dzieciaki generalnie słuchają hip-hopu, a zadowolone - dance. Reszta gatunków praktycznie się nie liczy.

Ostatnio zmieniony śr, 23 grudnia 2009, 10:03 przez TooL46_2, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 6250...9374 posty
"(...)nigdy nie rozumiałem fascynacji murzynem-półanalfabetą z amerykańskich slumsów, ubranego w damskie futro w czapce bejsbolówce i obwieszonego złotem jak moskiewski alfons(...)" - źródło: OnetforumSTUDI pisze: U nas jest moda małpowania 'hip-chłopu' propagowana przez stacje MTV i VIVA....
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Ja nasza Doda, hip-hop, Ich Troje itd....fugasi pisze: Chyba przesadziłeś, Studi. Schlagermusik i italodisco to kapele weselno-pogrzebowe
Dla mnie country to praktycznie to samo co muzyka do kotleta na weselu.fugasi pisze: a country to jednak Salieri.
To że jest odbierana czasem inaczej to tylko skutek tego że za czasów komuny to było 'amerykanckie'...
Przecież country to w sumie ludowa popularna prosta muzyka taneczna. W sumie się zrodziła na amerykańskiej prowincji...
-
- 3125...6249 postów
Zgrabniejszą definicję podał Woody Allen: "Rock'n'roll to nowa postać dyktatury proletariatu". RnR można oczywiście zamienić na hip-hop i też będzie pasowało.Thereminator pisze: "(...)nigdy nie rozumiałem fascynacji murzynem-półanalfabetą z amerykańskich slumsów, ubranego w damskie futro w czapce bejsbolówce i obwieszonego złotem jak moskiewski alfons(...)" - źródło: Onetforum
_
Thereminator pisze:"(...)nigdy nie rozumiałem fascynacji murzynem-półanalfabetą z amerykańskich slumsów, ubranego w damskie futro w czapce bejsbolówce i obwieszonego złotem jak moskiewski alfons(...)" - źródło: OnetforumSTUDI pisze: U nas jest moda małpowania 'hip-chłopu' propagowana przez stacje MTV i VIVA....
No jak nie rozumiesz. Fa fajną furę, ma złoto ma kasę, laski kręcą sie wokół niego. Jak to nie może być idolem...
Ba i TV (prym wiodą nasze stacje komercyjne TV i radiowe) to pokazuje jako super popularne i modne. Nic innego nie jest popularne ma chyba że drobny margines dla moherów. A jak tego nie słuchasz to jesteś pedałem albo debilem i trzeba Ciebie zgnoić.
Tak to wygłada na co dzień....
No to rozglądnij sie za polską grupa Riverside - polecam. W Polsce w naszych mediach komercyjnych jej nie usłyszysz. Ale za granica to jest znana i wysoko oceniana.TooL46_2 pisze:...King Crimson...
Ostatnio zmieniony śr, 23 grudnia 2009, 10:14 przez _idu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 3125...6249 postów
Kujawiak też. Że też Chopin się tego tykał.STUDI pisze:Przecież country to w sumie ludowa popularna prosta muzyka taneczna.
_
-
- 9375...12499 postów
STUDI pisze:No to rozglądnij sie za polską grupa Riverside - polecam. W Polsce w naszych mediach komercyjnych jej nie usłyszysz. Ale za granica to jest znana i wysoko oceniana.TooL46_2 pisze:...King Crimson...
Być może jest wysoko ceniona, ale jak dla mnie to ostatnia płyta jest znośna, żeby nie powiedzieć dobra. Pierwsza jest też niezła aczkolwiek zawiera sporo elementów wtórnych - gdzieś już to wszystko było (choćby w jednym momencie klawisze zerżnięte z The Gathering). Dwie środkowe płyty są jak dla mnie flakami z olejem.