Co zrobić z kącikiem audiofilskim?

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Co zrobić z kącikiem audiofilskim?

Czas głosowania minął pn, 7 grudnia 2009, 22:57

Połączyć z koszem.
14
27%
Pozostawić.
37
73%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Re: Co zrobić z kącikiem audiofilskim?

Post autor: Piotr »

AZ12 pisze:A ja proponuję całkowite usunięcie tego działu z forum.
Bo nie interesuje cię ta tematyka?
A gdybym zaproponował całkowite usunięcie twojego konta z forum? W sumie prawie nie czytam twoich postów :P
Albo równie dobrze mógłbym zaproponować całkowite usunięcie działu gitarowego, bo też praktycznie go nie czytam.
Ale nie robię tego, bo przyszło mi do głowy, że może inni użytkownicy są tym tematem zainteresowani i piszą w tym czy innym dziale, albo dyskutują z tym czy innym użytkownikiem.

Działy forum odzwierciedlają zainteresowania pewnego grona osób ogólnie zainteresowanych techniką lampową. Nie widzę podstaw, żeby miały być forsowane podziały narzucone punktem widzenia jednej osoby bez uwzględnienia potrzeb innych.

Mam taką propozycję:
Niech wszyscy, którzy uważają, że ten dział jest zbędny spróbują udawać, że naprawdę został usunięty. Na próbę przez miesiąc, ok?
Otwieracie forum, widzicie różne zakładki, które was interesują, a tej po prostu nie widzicie. Nie wchodzicie, nie czytacie, nie odpowiadacie.
Zobaczmy co z tego wyniknie. Mnie się wydaje, że same dobre rzeczy :roll:
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Jestem za pozostawieniem kącika ale jednoczesnie za najostrzejszą możliwą moderacją. To może być wartościowy dział ale przy zastosowaniu brutalnych metod, bo ma naturalną skłonność do koszykowienia.
_
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

W dodatku żeby nie prowokować, można by zmienić nazwę z "Kącik audiofilski" na "Kącik audio".
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

jethrotull pisze:W dodatku żeby nie prowokować, można by zmienić nazwę z "Kącik audiofilski" na "Kącik audio".
Niestety nazwa tego działu jest podwójnym niewypałem, ale mimo prób nie udało mi się na to jak do tej pory wpłynąć.
Awatar użytkownika
Boski Miszcz
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Boski Miszcz »

Osobiście jestem za pozostawieniem kącika ale z wojskowym rygorem postowania :)
Myślę że kącik powinien być bardziej o muzyce ,kolekcjach winyli,kaset,cd ; czego słuchamy na jakim sprzęcie i co pasuje do lampowych wzmacniaczy, jakie wybrać słuchawki jak ustawić kolumny w pokoju etc. W mojej definicji audiofila to miłość do muzyki a nie do sprzętu :) i tego się będę trzymał, a jak kogoś to nie interesuje niech po prostu nie wchodzi do działu :)
A nazwa kącik audio nazwa nawet by pasowała albo kącik muzyczny :lol:
Miłośnik lamp telewizyjnych :):)

http://ag.bocznica.org/
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Boski Miszcz pisze: Myślę że kącik powinien być bardziej o muzyce ,kolekcjach winyli,kaset,cd ; czego słuchamy na jakim sprzęcie i co pasuje do lampowych wzmacniaczy, jakie wybrać słuchawki jak ustawić kolumny w pokoju etc.
A już na przykład pomiary elektrolitów Romkad nie kwalifikują się?
_
Awatar użytkownika
Boski Miszcz
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Boski Miszcz »

Rzetelne pomiary elementów (takie jak Romkad) składowych wzmacniaczy jak i samych wzmacniaczy bez jak najbardziej by pasowały :)
Miłośnik lamp telewizyjnych :):)

http://ag.bocznica.org/
OTLamp

Post autor: OTLamp »

traxman pisze:nie ma obowiązku czytania kącika.
Na takiej samej zasadzie stwórzmy przykładowo dział o zwierzętach. Wielu forumowiczów ma koty, psy, gdzieniegdzie są ich zdjęcia, na których widać, że bardzo lubią urządzenia lampowe. Załóżmy więc taki dział, a ci, którzy nie mają zwierząt lub ich nie lubią, przecież nie będą mięli obowiązku go czytać :?
Boski Miszcz pisze: Myślę że kącik powinien być bardziej o muzyce ,kolekcjach winyli,kaset,cd ; czego słuchamy na jakim sprzęcie i co pasuje do lampowych wzmacniaczy, jakie wybrać słuchawki jak ustawić kolumny w pokoju etc.
A od czego są aż dwa działy "Inne" ?
traxman

Post autor: traxman »

Starałem się być grzeczny, ale marudzisz dla czystego marudzenia.
Cały ten wątek jeszcze bardziej niż Kącik audiofilski nadaje się do kosza pomijając fakt, że jest w złym dziale, bo powinien być w organizacji forum, a nie w samym kąciku.
OTLamp

traxman pisze:Starałem się być grzeczny, ale marudzisz dla czystego marudzenia.
To tylko potwierdza brak argumentów z Twojej strony. A na temat marudzenia raczej się nie wypowiadaj, bo mógłbym Ci wkleić kilka wzorcowych przykładów z Twojej twórczości na tym forum. Nie zrobię tego tylko z powodu Twojej niezwykle dużej nadwrażliwości na choćby minimalną krytykę, która to przypadłość ujawniła się np. podczas niedawnych ekscesów z Brencikiem, gdy strzelałeś fochy jak naburmuszona szesnastolatka.
Ostatnio zmieniony wt, 1 grudnia 2009, 15:18 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
traxman

Post autor: traxman »

Znowu jakieś frustracje i wycieczki osobiste?
Watek zgłosiłem do usunięcia, bo nie służy niczemu dobremu i mam nadzieje, że wieczorem, już go nie będzie

.
OTLamp

traxman pisze:Znowu jakieś frustracje
Owszem, dziecinne, miałkie argumenty podawane przez zatwardziałych obrońców tego działu mogą być irytujące, a Ty swoim postem przebiłeś je wszystkie.
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.
Piotr pisze: Niech wszyscy, którzy uważają, że ten dział jest zbędny spróbują udawać, że naprawdę został usunięty. Na próbę przez miesiąc, ok?
=> Piotrze, to już szczyt. Forum powinno nadawać się do czytania, a nie do udawania, że go nie ma.

=> Traxman, internet jest duży, Audiofilstwa znajdziesz pełno, do wyboru, do koloru. Po kiego czorta zwabiać tutaj te bzdety? Jak dotychczas nie widzę ani jednego argumentu za. Bardziej przekonywał by mnie dział "stare motocykle", w końcu to też antyki. Ten zaś dział coraz bardziej skłania mnie ku sądom, że audiofilstwo to patologia socjologiczna w postaci klinicznej. Ten zaś wątek może przynieść bardzo dużo dobrego - wyrzucenie czegoś, co - jak wskazuje praktyka - ucywilizować się nie da.

Jasiu
Krzysiek16
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Krzysiek16 »

:arrow: Waldemar D.
To forum jest generalnie o lampach, więc nie może być z założenia dla przygłupów. Do celów, dla których ludzie robią cokolwiek z lampami należą: reanimacja urządzeń retro, konstrukcja/naprawa/modyfikacja sprzętu gitarowego, budowa wzmacniaczy na lampach żeby były na lampach i budowa wzmacniaczy na lampach dla wiernego przenoszenia dźwięku.
Wszystkie cele wymienione powyżej są sensowne poza ostatnim. A dlaczego ostatni jest idiotyczny - sam wiesz.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Cześć! Co prawda ja nie wchodzę do Kącika Ałdjofilskiego ale jeśli pojawia się tam swego rodzaju bełkot, który wprowadza zamęt i głupie treści, kłamstwa i głupoty mogące wprowadzić co poniektórych użytkowników forum w zakłopotanie, zamyślenie tudzież wywołać śmiech czy zdenerwowanie, proponuję zgłaszać takie posty do admina czy moderatora, napisać o co chodzi a on już się tym zajmie z takim skutkiem jaki uzna za stosowny.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU