Stradivari 4 Automatic
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1875...2499 postów
Re: Stradivari 4 Automatic
Misunderstanding.Piszę Ci jak można zamaskować rysy bo o to prosisz a nie 'oskarżam " że je zrobiłeś.Praktycznie nie ma możliwości,(przynajmniej ja nie znam sposobu) aby spoinę pęknietego szkła skali uczynić niewidocznym.Pozdrawiam.
Ponoć pęknięcia można maskować szkłem wodnym. Ale to nie jest zapewne sueprtrwałe. Samo pęknięcie bez klejenia. Tak wg różnych opinii można zrobić z pęknięta szyba samochodową aby nie oberwać mandatu.
Ostatnio zmieniony czw, 19 listopada 2009, 12:59 przez _idu, łącznie zmieniany 1 raz.
STUDI - zepsuła Ci się klawiatura? W większości dzisiejszych odpowiedzi masz sporo poprzestawianych literek.
-
- 1875...2499 postów
A gdzie on biedaczek w tej Finlandii "szkło wodne " dostanie?.Chyba,że mu St Nicklaus doniesie w skarpetce,poza tym szkło wodne tworzy wykwity .Rada taka sobie.Pozdrawiam
traxman pisze:STUDI - zepsuła Ci się klawiatura? W większości dzisiejszych odpowiedzi masz sporo poprzestawianych literek.
... niewygodna.... Wrrr. Poprawiam.
-
- 25...49 postów
mam kolejne pytanie.
radyjko powoli wraca do formy. bezpieczniki posypaly sie (doslownie. wiec musze wymienic.
ponadto pokruszyla sie jedna czesc. myslalem ze to rezystor (mala tulejka z jakimis paskami kolorowymi. ale poszedlem do sklepu po nowa, na co sprzedawca mi odpowiedzial ze to nie jest rezystor. closc pusta w srodku. ot taka tubka mala. co to jest? (ucze sie, nie krzyczec jak zadalem proste pytanie)
pozdr.
miku
radyjko powoli wraca do formy. bezpieczniki posypaly sie (doslownie. wiec musze wymienic.
ponadto pokruszyla sie jedna czesc. myslalem ze to rezystor (mala tulejka z jakimis paskami kolorowymi. ale poszedlem do sklepu po nowa, na co sprzedawca mi odpowiedzial ze to nie jest rezystor. closc pusta w srodku. ot taka tubka mala. co to jest? (ucze sie, nie krzyczec jak zadalem proste pytanie)
pozdr.
miku
Poszukuje szybki do radia stradivari 4 automatic.
-
- 9375...12499 postów
pewnie kondensator
-
- 25...49 postów
witam.
poszly mi lampki podswietlenia skali w stradivari 4. jestme w trakcie naprawy, wiec powoli zabieram sie za rozne elementy.
czy moze ktos mi podac nazwe tych lampek? maja dziwny ksztalt. nie ma gwintu tylko to cos w rodzaju czopka ktory wklada sie po obu bokach w blaszki. nigdy wczesniej takich nie widzialem. ponadto padly mi lampki podswietlajace regulacje barwy.
jakich lampek szukac? moze ktos ma odstapic/sprzedac?
poszly mi lampki podswietlenia skali w stradivari 4. jestme w trakcie naprawy, wiec powoli zabieram sie za rozne elementy.
czy moze ktos mi podac nazwe tych lampek? maja dziwny ksztalt. nie ma gwintu tylko to cos w rodzaju czopka ktory wklada sie po obu bokach w blaszki. nigdy wczesniej takich nie widzialem. ponadto padly mi lampki podswietlajace regulacje barwy.
jakich lampek szukac? moze ktos ma odstapic/sprzedac?
-
- 1875...2499 postów
Zrób fotki ,zwymiaruj i podaj napięcia oraz ilość.Prawdopodobnie żarówki rurkowe 6 v.Można zdobyć jeszcze .Pisz na priv.napięcia i pobór prądu powinny być wybite na cokołach żarówek.
Pozdrawiam T
Pozdrawiam T
-
- 25...49 postów
witam.zdjecia zarowek beda jutro.
kolejne pytanie.
wymienilem bezpieczniki przy transformatorze. i do tego trzeba bylo wymienic w tym samym miejscu 2 kondensatory.
wlaczylem na probe. przez ok 40 sekund do minuty absolutnie nic sie nie za dzialo. potem nagle zapalily sie zarowki skali (ktore myslalem ze padly) i wszystkie lampy.
czy to normalne? wiem ze lampom to zajmuje czas ale chyba zarowki podswietlenia powinny natychmiast sie zapalic.
czy to nie oznacza problemow z kondensatorami w zasilaniu? (taka skromna teoria niedoswiadczonego)
pozdrawiam.
miku
kolejne pytanie.
wymienilem bezpieczniki przy transformatorze. i do tego trzeba bylo wymienic w tym samym miejscu 2 kondensatory.
wlaczylem na probe. przez ok 40 sekund do minuty absolutnie nic sie nie za dzialo. potem nagle zapalily sie zarowki skali (ktore myslalem ze padly) i wszystkie lampy.
czy to normalne? wiem ze lampom to zajmuje czas ale chyba zarowki podswietlenia powinny natychmiast sie zapalic.
czy to nie oznacza problemow z kondensatorami w zasilaniu? (taka skromna teoria niedoswiadczonego)
pozdrawiam.
miku
-
- 25...49 postów
witam ponownie.
podlaczylem drugi raz i co dziwne, calosc wlaczyla sie szybko, ale po chwili zaczela warczec i nastapily spadki napiecia. lampki zaczely przygasac....
czego to moze byc objawem?
podlaczylem drugi raz i co dziwne, calosc wlaczyla sie szybko, ale po chwili zaczela warczec i nastapily spadki napiecia. lampki zaczely przygasac....
-
- 500...624 posty
Może to być np. niekontaktujący (złamany itp) przewód zasilający, bezpiecznik lub styki wyłącznika.
miku taivaanlahja pisze:witam ponownie.
Zasilacz (mało w sumie elementów) - ew obwody żarzenia. Wszelkie kondesatory odsprzegające w.cz. i w anpodowym jak i w żarzeniu.
-
- 1875...2499 postów
Udało mi się wykombinować oryginalny głośnik basowy, jednak z wysokotonowym jest problem. O ile sam typ jest bardzo popularny, to z wersją 6 Ohm jest problem.
Mam piszczałki tego samego typu, tylko na 12 Ohm i zastanawiam się czy po wymianie kondensatora szeregowo z głośnikiem podejdzie wersja 12 Ohm
Mam piszczałki tego samego typu, tylko na 12 Ohm i zastanawiam się czy po wymianie kondensatora szeregowo z głośnikiem podejdzie wersja 12 Ohm
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
-
- 1875...2499 postów
Pewnie że podejdzie ale musisz nieco poeksperymentować z kądziorami bo się podział zmieni.Drugi problem to skuteczność wysokotonowego.Może być za "cichy"
Pozdrawiam
Pozdrawiam