Resztę dopiszę później, teraz tylko zdjęcie golasa:
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Z 1mm blachy nierdzewnej, cięta laserem, gięta i wypolerowana.megabit pisze:Bardzo ładnyCo to za obudowa?
Aż taki wielki elektrolit?Tomasz Gumny pisze:polaryzacja automatyczna 47R||1500uF (Us1=-1.55V);
Całkiem szerokie pasmo przenoszenia. Czy te transformatory wyjściowe faktycznie mają takie szerokie pasmo? Przy jakiej mocy wyjściowej zmierzyłeś to pasmo? Czy masz pętlę ujemnego sprzężenia zwrotnego? Wydaje mi się że nie, bo skoro wzmacniacz jest jednostopniowy i to w układzie triodowym to za małe jest wzmocnienie napięciowe żeby jeszcze stosować USZ. Dlatego tym bardziej dziwi mnie tak szerokie pasmo.Tomasz Gumny pisze:pasmo (-3dB): 15Hz..>21kHz
moc wyjściowa: 0.5W
Ja używam programu RightMark Audio Analyzer. moim zdaniem najlepszy z ogólnodostepnych i darmowych programów tego typu. Do ściągnięcia z oficjalnej strony: http://audio.rightmark.org/index_new.shtmlTomasz Gumny pisze: 3. Chętnie wykonałbym dokładniejsze pomiary, tym bardziej, ze w domowym komputerze mam nie najgorszą kartę dźwiękową, ale nie znalazłem odpowiedniego oprogramowania (nadal szukam).
.