Gdzie PL500 lub El36 do TG 5,53 lub tam jakiegoś. To zupełnie niedopasowane impedancje. Nie wiem w ogóle jak to może grac. Pewnie coś tam dudni ale to nie jest te rozwiązanie. Ja bym na twoim miejscu, całkowicie go rozmontował, wymienił trafo (jakby była potrzeba), wymienił lampy na EL84 lub 6P14P lub coś podobnego, no i wymienił elementy. Schematów na El84 jest full w necie. Zostaje tylko nadzieja
Pozdro
Lampa PCL85 to zarazem zwykła śmieciówka, ale i lampa dużych czynów
Owszem, zgodzę się z tym po mógłby dopasowac maxymalny prąd transformatora do prądu lampy i nie spali transformatora, przez co uzyska jakiś dźwięk na wyjściu. Tylko jakim napięciem zasilił układ, to mnie najbardziej interesuje. A TG5,53 jest przystosowane i nalepiej sobie radzi z EL84 lub coś podobnego ;P
Pozdro
Lampa PCL85 to zarazem zwykła śmieciówka, ale i lampa dużych czynów
painlust pisze:Jeszcze pewnie zasilane prosto z sieci...
A wiesz, że tak to wygląda? Oznacza to że wystające cycki lamp mocy są galwanicznie połączone z siecią, co jest wyjątkowo niebezpieczne. Na miejscu kolegi Jimmy zamiast próbować doprowadzić to kuriozum do stanu używalności zaproponowałbym sprzedawcy zwrot pieniędzy w zamian za niepowiadomienie policji że sprzedawany przez niego przedmiot jest kieszonkowym krzesłem elektrycznym.
Za te 200zł podejmuję się dla Kolegi wykonać wzmacniacz, którego użytkowanie nie grozi natychmiastową śmiercią
jethrotull pisze:Za te 200zł podejmuję się dla Kolegi wykonać wzmacniacz, którego użytkowanie nie grozi natychmiastową śmiercią
Natychmiastowa śmierć jest chyba jednak lepsza od długotrwałych męczarni, dopłaciłbym 50 dych do takiego komfortu
Trzeba chwile poczekać na zdjęcia flaków, może jednak będzie dało się odratować.
Ostatnio zmieniony czw, 2 lipca 2009, 10:01 przez traxman, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra,zalatwiam zwrot kasy z tym kolesiem.Moze mi sie uda.
Wielkie dzieki jethrotull,napewno skorzystam z Twojej oferty jesli odzyskam kase za ten crap (-;
painlust pisze:[...] Jeszcze pewnie zasilane prosto z sieci...
Bez przesady, to jednak wzmacniacz, który trzeba do czegoś podłączyć...
Trudno oceniać elektronikę bez schematu lub choćby zdjęcia wnętrza, ale zwróćcie uwagę na skrzynki "kolumn" - przecież one są wyrzeźbione z jednego klocka drewna!
Facet odesle pieniadze.Boje sie,zeby ktokolwiek w domu dotknal sie lampy i porazilby go prad.
O tyle dobrze trafilem,ze Pan sprzedajacy jest naprawde w porzadku i odda pieniadze bez jakichkolwiek problemow.
Jethrotull niestety nie da rady wykonac tego wzmacniacza,bo jestem w Polsce od 19 lipca do 15 sierpnia.Czy ktos inny podjalby sie tego zadania i sklecilby mi jakis wzmacniacz,nawet bez obudowy?
Jimmi pisze:Oryginalnie Lebork,Pomorskie.Aktualnie mieszkam w Wielkiej Brytanii.
Cześć
Przyjeżdżasz do Gdyni po wkaźniki, więc skromnie mówię, że budowy mogę się podjąć Napisz tylko czego oczekujesz
Pozdrawiam Maciej
Potrzebna chłodnica ze szlifem na termometr i szlifem męskim 29 na zbiornik cieczy destylowanej i żeńskim 29 lub 19 na odbiornik. Mile widziany deflegmator