Philips 6-39A
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Philips 6-39A
Witam właśnie nabyłem Philipsa 6-39 A i potrzebny mi jest schemat, z więszych usterek to przeróbka mechaniczna ośki przełącznika zakresów, być może był wykonany jak w Achen D-60, ale nie jestem pewien brak jest dźwigni napędu linki wskazówki na przełączniku zakresów, może ktoś ma takie radyjko mile widziane jest zdjęcie danego elementu, pozdrawiam Hieronim.
-
- 375...499 postów
Re: Philips 6-39A
Mam schemat D-60 oraz radio, niestety już zmontowane.
Witam, D-60 to ja też mam i cały zestaw 11 tomów schematów, chciałem tylko się dowiedzieć czy dźwignia linki wskaźnika zmiany zakresów jest taka sama czy inna bo u mojego był "wynalazek" domorosłego mechanika, w 6-39 jest inny sposób naciągu wskazówki skali stacji radiowych wolałem nie ruszać
żeby uratować kilka godzin z mojego życia krótko mówiąc jest inaczej niż w D-60, samo radyjko już uruchomiłem ładnie gra, może jednak znajdzie się ktoś kto ma polskiego philipsa 6-39
pozdrawiam Hieronim.

Witam, no trudno widzę że radyjko występuje w jednym egzemplarzu właśnie u mnie
zrobiłem dźwignie jak w D-60,tylko z mosiądzu bo bardziej plastyczne, pozdrawiam Hieronim.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
kraz pisze:Witam, no trudno widzę że radyjko występuje w jednym egzemplarzu właśnie u mniezrobiłem dźwignie jak w D-60,tylko z mosiądzu bo bardziej plastyczne, pozdrawiam Hieronim.
Bez przesady, też mam takie, ale niestety zdewastowane.
Witam, no to jest nas dwóch
jak poskładam to zrobię fotkę i wstawię, jest nawet w niezłym stanie, nawet znaczek jest
, ale skrzynkę to zostawię sobie na zimowe wieczory, pozdrawiam Hieronim.

Ostatnio zmieniony czw, 21 maja 2009, 08:27 przez kraz, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam zrobiłem fotkę przed zmontowaniem na razie ma wygląd taki...
-
- 625...1249 postów
Nie Hieronim, jest Was dwóchkraz pisze:Witam, no to jest nas dwojejak poskładam /..../

A co do naciągu linki to jeśli opiera się o gwint śrubki to w tym miejscu linka szybko ulegnie zmęczeniu i się przerwie.
Gwint jest ostry. Kawałeczek igielitu lub tekstolitowa podkładka załatwią sprawę.
Pozdro!
Robert SP5RF
Witam i przepraszam już poprawiłem, co do izolacji na śrubkę to dobry pomysł, nie pomyślałem o tym w tej chwili radyjko wygląda o tak...