Loftin-White
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Loftin-White
No to powinno być dobrze, kolejność napięć będzie zachowana. Ale warto mieć to na uwadze przy sprzężeniach bezpośrednich.
Dzieki mojemu opytu proponuje sluchac muzyku klasicznu, wokal, partije gitarowe - tylko na Loftine.
Doskonale brzmi to tylko na niom. 30 lat zajmujesie lampowcami i nabilem w tym sluch.
PP tipu Wiliamson na skladzie 6H8C+EL34 przeznaczony blizej do roka, pop i innuch + podniesc nastruj u sasiadow))
Doskonale brzmi to tylko na niom. 30 lat zajmujesie lampowcami i nabilem w tym sluch.
PP tipu Wiliamson na skladzie 6H8C+EL34 przeznaczony blizej do roka, pop i innuch + podniesc nastruj u sasiadow))
A wiesz co. Dla czystej ciekawości sprawdzę jak działa ten układ, 6G2 miała chyba jakiś amerykański zamiennik, muszę poszukać. Ale jak zwykle dam zasilacz na półprzewodnikach, bo akurat w tej części mnie lampy nie cieszą..
6SQ7 (GT), 6SZ7
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Takie było założenie, transformatory o ile pamiętam były nawijane jako 1k2-6R (na EI120traxman pisze:Brakło mocy, czy inne ciekawe eksperymenty?

Chciałem mieć ponad 20W w niesymetrycznym stopniu.
Poczatek nowego wzmacnicza -
Wsawilem w szassi -
Jak przypuszczam, będzie to 2xPP na 6S33S? To dopiero będzie potęga mocy.
Czy masz zwyczaj na koniec, dokonywania i publikowania szczegółowych pomiarów wzmacniacza?
Czy też po prostu, tylko siadasz i słuchasz?
Czy masz zwyczaj na koniec, dokonywania i publikowania szczegółowych pomiarów wzmacniacza?
Czy też po prostu, tylko siadasz i słuchasz?
Oczewiscie zrobie pomiary, zawsze chce mi sie wiedziec, co otszymalem w koncu pracy.
Urzadzenia pomiarowe sa wszystkie. Ale kedy to bedzie nie wem - brakuje troche czasu.
Urzadzenia pomiarowe sa wszystkie. Ale kedy to bedzie nie wem - brakuje troche czasu.
Czag dalszy

Fajnie, że będa pomiary, nawet jeśli termin odległy. Pochwal się, jaką masz aparaturę do mierzenia.
Może jakieś zdjęcia, przy chwili czasu?
Ten mniejszy zielony trafo, to żarzenie?
Dla wszystkich 6C33C mocowo wystarczy?
Narazie to jest pszymiezowa budowa. Bede wszystko zdejmowac, bo konstrukcja bedzie bardzo skomplikowana i scisla -
3 trafa wewnetszu i 3 trafa zewnetszu beda umocnione:
1. TA199 (135Wt) - 215V, 800mA L
2. TA199 (135Wt) - 215V, 800mA P
3. ТН10 (77Wt) - 6,3V, 6A (2x6C3П + 4х6Э5П)
4. TH61 (190Wt) - 12,6V, 2x8A (4х6С33С)
5. Wyjsziowy tras P
6. Wyjsciowy tras L
ATM - TН61 bedzie na gorze miedzy transami wyjsciowymi - zarzenie u nich 2 x 8 A
Ten mniejszyj trans - do zarzenia lamp wejsciowych i inwentorow na 6Э5П.
Wszystkie mierniki mam na pracy, zdiecia zrobie...niezapomientac by chyba
Posty scalono
3 trafa wewnetszu i 3 trafa zewnetszu beda umocnione:
1. TA199 (135Wt) - 215V, 800mA L
2. TA199 (135Wt) - 215V, 800mA P
3. ТН10 (77Wt) - 6,3V, 6A (2x6C3П + 4х6Э5П)
4. TH61 (190Wt) - 12,6V, 2x8A (4х6С33С)
5. Wyjsziowy tras P
6. Wyjsciowy tras L

Ten mniejszyj trans - do zarzenia lamp wejsciowych i inwentorow na 6Э5П.
Wszystkie mierniki mam na pracy, zdiecia zrobie...niezapomientac by chyba
Posty scalono
zdiecia miernikow, ktory mam do posiadania:
Jak widać, zaplecze pomiarowe szerokie, nic tylko mierzyć.
Swoja drogą, pracujesz w ciekawej dziedzinie, pewnie jednej z ostatnich, gdzie jeszcze uprawia się prawdziwą elektronikę.
Swoja drogą, pracujesz w ciekawej dziedzinie, pewnie jednej z ostatnich, gdzie jeszcze uprawia się prawdziwą elektronikę.