Marvel pisze:Można żarzyć pierwsze lampy preampu napięciem zmiennym nie tylko nie mając prostownika żarzenia, ale nawet nie mając uzwojenia 6,3V
Tzn. stałym A zmierz czy te lampki w preampie dostają właściwie napięcie, bo na moje to ono będzie zależeć od aktualnej emisji lamp mocy, a także wysterowania.
jethrotull pisze:Tzn. stałym A zmierz czy te lampki w preampie dostają właściwie napięcie, bo na moje to ono będzie zależeć od aktualnej emisji lamp mocy, a także wysterowania.
No stałym Mierzyłem napięcie i było trochę niższe, ale w normie 10%. Ale tak sobie myślę, że ten układ działa od 60 lat, więc ja na pewno nie będę go przerabiał A może to jest jedna z tajemnic brzmienia tego pieca?
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Nic nie przerabiaj, zostawiłbym też trafo takim jakie jest, przecież to można łatwo podłączyć. Daj jeszcze więcej szczegółów (fotki), dostaniesz za to NOS-a.
Korupcja? Mam świra na punkcie takich piecy, daj więcej zbliżeń zarówno góry jak i dołu(bez skojarzeń), bebechy dolne i górne, jak wrzucisz, to daj adres na PW(do wysyłki).