Czas wrócić do estetyki opakowań. Na razie sprawę udało się załatwić dla lamp z bańką 40 mm. Doskonale nadaje się tu papier o gramaturze 200g/m2. Klejenie- na klej dekstrynowy własnej roboty.
Szata graficzna wzorowana na tym pudełku: http://www.tubedevices.com/alek/lampy_e ... n_pwlr.htm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Alek pisze: Klejenie- na klej dekstrynowy własnej roboty.
Nie wiem jaki to jest klej dekstrynowy, ale zastanawiam się czy opłaca się na własną rękę go produkować. Wiem, że dobrze się klei wikolem, mimo że jest to klej uważany za stolarski, to w moim mieści w jedynej działającej w Polsce fabryce zapałek, klei się nim szufladki, pudełka, etykiety, etc.
Witaj Alku...
Przeglądałem dziś ten temat i przypomniałem sobie , że jestem w posiadaniu pomp próżniowych...
Jak sądzę , są to pompy rotacyjne olejowe, a pochodzą z medycznych ssaków...
Napędzane są silnikami niedużej mocy (180W) , ale nie mam pojęcia jaką próżnię można przy ich pomocy osiągnąć.
Załączam zdjęcia...
Jeśli jesteś zainteresowany , to są do odbioru....
Witaj Alku...
Nie odezwałeś sie od dwóch tygodni.. i nie wiem co ma dalej zrobić z tymi pompami???
Jesli jestes nadal zainteresowany , to się odezwij...
Ja tak na marginesie oferowanych pomp ,,chciałbym spytać , czy mógłbym liczyć na niewielką ilość kleju do przyklejania podstawek lamp ...
oczywiście jako suchy bprodukt.. bo rozrobie sobie sam...
Pozostaje jeszcze pytanie , czy zabierzesz obie , czy mam jedą dać koledze od gałek ?????
Czekam na odpowiedź
Najlepiej pisz na adres: jmielcarek@poczta.onet.pl. ... bo najszybciej odczytam....
Ostatnio zmieniony pt, 20 marca 2009, 23:32 przez george6, łącznie zmieniany 1 raz.
Mniejszych na razie nie planuję . Trioda,z katodą tlenkową, bezpośrednio żarzoną 2V, ok.80 mA. Napięcie anodowe do 150V. Nachylenie jeszcze nie mierzone, prąd anodowy do 4mA. Geter barowy. Gabaryty- widoczne na obrazku.