Design kolumn a'la vintage
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty
Re: Design kolumn a'la vintage
Sa to nowe glosniki Visatona. Pierwsza ma wysokosc cos ciut ponad 100 cm, druga 58 cm . Jesli ktos bylby zainteresowany to moge podeslac rysunki, schemat itd.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
-
- 625...1249 postów
Prostota, prostota i jeszcze raz urzekająca prostota. Przy okazji dawnych wspomnień czar... 

785mm
-
- 250...374 postów
...Ja bym chciał... Oj, bardzo bym chciał.. Prędzej się jednak chyba skończy na SC 10 N + ARN 188. Tymczasem słucham chińskich kolumienek BR ok. 10l :/ lecząc daremnie ich "wzloty i upadki" equalizerem na komputerze... (wiem, za to można zostać zlinczowanym). Ale w razie czego zostają AKG K66, które bezpośrednio na wyjściu słuchawkowym kompaktu dość sporo potrafią.Piotr pisze:Śliczności. Gdyby tylko ludzie chcieli teraz kupować takie głośniki...
Bardzo chciałbym kiedyś wziąć parę płyt (Tool, Crimson, Floyd..) i odwiedzić kogoś, kto mógłby mi je odtworzyć przez takie piękne głośniki. Zapewne, jak to po intensywnych doznaniach

Przepraszam, że się wciąłem z OT.
Podobno Rubiny brzmiały pięknie, lampowo, z basem i bardzo melodyjnie. Sam jednak nigdy dłużej ich nie słuchałem. Głośniki z Rubina zapewne są osiągalne.
-
- moderator
Jeżeli prostujesz zamiast krzywić, to po pierwsze jesteś w mniejszości, a po drugie po słusznej stronie mocyMichałKob pisze: lecząc daremnie ich "wzloty i upadki" equalizerem na komputerze... (wiem, za to można zostać zlinczowanym).

Nie widzę przeszkód, abyś wpadł na kawkę. Jeżeli gustujesz w wymienionych klimatach, to nawet nie musisz taszczyć płytMichałKob pisze:Bardzo chciałbym kiedyś wziąć parę płyt (Tool, Crimson, Floyd..) i odwiedzić kogoś, kto mógłby mi je odtworzyć przez takie piękne głośniki.

Może nie dokładnie takie głośniki, ale coś ciekawego powinno się znaleźć.
-
- 625...1249 postów
A może takie coś - http://66.196.80.202/babelfish/translat ... 2fVCL.html ? Niebrzydkie, raczej klasyczne ale nie znowu takie proste pudełko;-)
-
- moderator
Tu już chyba nie ma nic z vintage, ani kształt, ani materiały, ani przetworniki. A prezentuje się całkiem nieźle 

-
- 625...1249 postów
Czy ja wiem. Kształt dla mnie dość "staroświecki". Ale ja za młody jestem i za mało widziałem, więc się nie kłócę;-) Może inaczej - dla mnie zdecydowanie nie jest on nowoczesny;-) Szczególnie ta tkanina na foncie;-)

Tak, tkanina musi być obowiązkowo, dodatkowo zaokrąglone krawędzie i wysokiej jakości wykonanie stolarki, nie to co dzisiejsze MDF.
-
- 250...374 postów
O, z wielką przyjemnością! Będę zaszczycony, mogąc posłuchać lampowo - mosfetowych hybryd i spotkać się z ich twórcąPiotr pisze:Nie widzę przeszkód, abyś wpadł na kawkę.

W kontekście Toola... zostałem rozbrojony. Nie spodziewałem się tegoPiotr pisze:Jeżeli gustujesz w wymienionych klimatach, to nawet nie musisz taszczyć płyt![]()

Bardzo się cieszę i dzięki wielkie!
-
- 9375...12499 postów
Chyba znalazłem to czego szukałem
To jest prawdziwy Vintage
Niestety nie na moją kieszeń - 200PLN to nie moja liga 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ten przód to pleciony rattan, w arkuszach kupisz w Castoramie w dziale dekoracji, możesz go polakierować na ciemniejszy kolor.
-
- 3125...6249 postów
Eeeee, mi to wygląda jak jakiś piecyk gazowy czy inną zabudowę kaloryfera
Żaden tam rattan, panie, tylko tkanina głośnikowa musi być. Bardzo z epoki są wysokie a szczupłe toczone nóżki. No i niech to będzie kolumna do ustawienia w rogu pomieszczenia - w naszych czasach jest to kompletnie zarzucona koncepcja!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
_