Chcę mojej Tosce zafundować porządne kolumny. Jest na razie podłączona do jakiś chińskich, więc jakość wiadomo jaka. Myślałem o Tonsil Fenix Sat. Czy warto wyłożyć 450zł za nie?
Dla przypomnienia:
Tosca 303 ma 25W i 8ohm.
Pomocy...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Raczej przeciw to archaiczne tranzystory mocy - toż to skrzeczy a nie gra.... One sa może dobre jako włącz wyłącz ale nie wzmacniacz akustyczny...traxman pisze:dominik9419 A w czym Radmor i podobne jest lepszy od Toski: w klawiaturze sensorowej i w przestarzałym układzie elektrycznym? Pierdoły, Dyrdymały itp. Oba to amplitunery podobnej klasy co ciekawe o zbliżonych parametrach, różnią się nieistotnymi drobiazgami. Tosca była na owe czasy w miarę nowoczesna, czego nie można było powiedzieć o Radmorze. Chyba, że ktoś chciał zabrać amplituner w kosmos, może wtedy Radmor byłby nieco lepszy.
Co jest napisane w moim poście linijkę niżej ale musisz sie przyczepić. Wykorzystywałem go jedynie jako wzmacniacz i stąd też było tak napisane.Brencik pisze:Radmor 5102-TE nie był wzmacniaczem tylko amplitunerem.
Za tą kasę można zrobić coś godnego diy. A jeśli nie zrobić to kupić diy i napewno będzie to zestaw dużo lepszy niż Tonsil Fenix Sat.. I przy tym dobrze wzmocnionej i w ladnym fornirze a nie badziewnej okleinie i plycie wiorowej;)Lamdeck pisze:Witam...![]()
Chcę mojej Tosce zafundować porządne kolumny. Jest na razie podłączona do jakiś chińskich, więc jakość wiadomo jaka. Myślałem o Tonsil Fenix Sat. Czy warto wyłożyć 450zł za nie?
Dla przypomnienia:
Tosca 303 ma 25W i 8ohm.
Pomocy...
Źle dobrana obudowa?Maciej Szczodrowski pisze:12W spowodowało wyplucie GDNów liczonych na 30W. Jakim cudem? Nie wiem. Może ktoś znajdzie rozwiązanie tej zagadki.