Podświetlany panel przedni.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Podświetlany panel przedni.
bardzo fajna rzecz, tak mają wzmacniacze H&K i wygląda to super ; ), w zasadzie koszt takiego panelu z wycinanymi laserowo napisami nie jest strasznie drogi, problemem mogą być tylko diody, tzn podświetlenie tego żeby ładnie wyglądało
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Witam,
na allegro można kupić listewki z diodami led w dowolnym kolorze (nawet RGB widziałem) i można by podświetlić panel montując dwie takie listewki: jedna nad panelem świecącą w dół a drugą na dole świecącą w górę. Więc efekt jest jak najbardziej do wykonania. Sam panel można zrobić przez, to się chyba grawerowanie nazywa, na takim dwuwarstwowym plastiku od dołu kremowy a na górze czarny.
Pozdrawiam
na allegro można kupić listewki z diodami led w dowolnym kolorze (nawet RGB widziałem) i można by podświetlić panel montując dwie takie listewki: jedna nad panelem świecącą w dół a drugą na dole świecącą w górę. Więc efekt jest jak najbardziej do wykonania. Sam panel można zrobić przez, to się chyba grawerowanie nazywa, na takim dwuwarstwowym plastiku od dołu kremowy a na górze czarny.
Pozdrawiam
fajny i dość niecodzienny patent na tym zdjęciu to też włącznik sieciowy na przełączniku obrotowym
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Podepnę się pod temat. Robie panel przedni i zdecydowałem się na wykonanie termotransferem lecz pojawił się problem. Podczas testów z różnymi papierami (z gazet) na powierzchni tonera zostaje kreda. Jest to nie do zaakceptowania. Starałem się zmyć ją jakoś ale razem z kredą schodzi toner. Wykonywał ktoś panel tą metodą i mógłby udzielić kilku rad?
-
- 20...24 posty
Spróbuj wzrzucić do roztworu kwasku cytrynowego, który rozpuszcza kredę.
Spróbuj oderwać na gorąco. Ja jak robie płytki termotransferem to odrywam pod wodą, zostaje kreda, ale wystarczy wyszorować CIF'em czy innym łagodnie ściernym środkiem. Mi toner nie schodzi.
Proszek do zmywarki czyni cuda, przy odpowiednim dozowaniu papier po chwili odpłynie sam.
Sprawdziłem przy termotransferze na miedzi.
Można też zrobić termotransfer z folii do drukarek laserowych, ale trzeba się pomordować z odklejeniem.
Sprawdziłem przy termotransferze na miedzi.
Można też zrobić termotransfer z folii do drukarek laserowych, ale trzeba się pomordować z odklejeniem.
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Tutaj pokazywałem płytkę z opisem wykonanym metodą zrywania na gorąco.Tavil pisze:Robie panel przedni i zdecydowałem się na wykonanie termotransferem lecz pojawił się problem. Podczas testów z różnymi papierami (z gazet) na powierzchni tonera zostaje kreda.
Tomek
to ja sie podepne, na goraco czyli zaraz po przeprasowaniu czy wyjeciu z laminatora? wczoraj jak to przeczytalem to zrobilem probe i po szarpnieciu sciezki fakt zostaly, ale nie cale i strasznie poszarpane. zle cos zrozumialem czy poprostu wiecej wprawy?
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Zostawiam nieco większy margines papieru z jednej strony i zaczynam odrywać gdy tylko płytka zaczyna wyjeżdżać z laminatora, czyli odrywam zaraz za wałkiem.yellow_ pisze: na goraco czyli zaraz po przeprasowaniu czy wyjeciu z laminatora?
Tomek
Wracając do tematu.
Pamiętacie Koledzy wzmacniacz Ampli 40 ? W załączniku jego podświetlany panel.
Pamiętacie Koledzy wzmacniacz Ampli 40 ? W załączniku jego podświetlany panel.