Wzmacniacz ma mieć jedną lub dwie lampy na kanał.
Wszystkie dane na zdjęciu. Jeżeli będą potrzebne inne dane jestem w stanie je podać.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Nie.j_marek pisze:czy dobrze dobrałem punkt pracy?
Znaczy się, że jednak zasilacz nie ma wydajności prądowej 0.4A. Ale bez żadnych szczegółów to można tylko zgadywać.j_marek pisze: Po podaniu na siatkę małych napięć rzędu kilku woltów zasilanie drastycznie siada nawet do 30 V, pomimo iż wydolność prądowa zasilacza to ok 0,4A przy 110V. Czy to może problem z lampą prostowniczą? wieczorem podam schemat i kilka dziwnych wynalazków jakie wymyśliłem w tym wzmacniaczu.
Owszem, jest po prostu za małe, 117V napięcia zmiennego to dużo za mało. Zmiana prostownika na półprzewodnikowy pomoże, ale nie będzie to radykalna zmiana. W tym punkcie pracy niczego specjalnego nie uzyskasz.j_marek pisze:lampa prostownicza to 5c3s.
indukcyjność w tym przypadku nie jest brana pod uwagę.
Już wiem na pewno, że to zasilanie nie jest odpowiednie ale nie wiem co mogę zrobić.
Nie przesadzaj, że zdobycie odpowiednich transformatorów jest aż takie trudne.j_marek pisze:Waga 15 kg moc na dzisiaj ok 1,5 W![]()
Zmienić punkt pracy z lepszy a najlepiej pracować z prądem siatki, co utrudnia znacznie konstrukcję.j_marek pisze: Chcę wydusić jak największą moc ze 100V na tej triodzie i dlatego proszę o pomoc. Jak to zrobić?