Szukałem, może źle i nie znalazłem. Proszę o identyfikację.
Obsada lamp: CF3;CF7;CL2;CY2 i Urdox
Telefunken? Tylko jaki model?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
-
- 375...499 postów
Re: Telefunken? Tylko jaki model?
To niekoniecznie musi być Telefunken. Po wpisaniu typów lamp podanych przez Ciebie w wyszukiwarce odbiorników na stronie http://www.radiomuseum.org pojawiła się jedna jedyna pozycja a mianowicie odbiornik firmy DE-TE-WU, DTW 235GW oraz 236 II GW Stolzenfels. Zajrzałem do 2 tomu "EMPFANGER SCHALTUNGEN", zeskanowałem i zamieszczam jako załącznik. Może to ten a jak nie to też możesz mieć jakiś pogląd na Twoje wątpliwości. Może się przyda?
Konstanty
Konstanty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
Dziękuję za pomoc, zasugerowałem się że jest to Telefunken. Obsada lamp się zgadza, sprawdzić trzeba połączenia. Być może, że jest to ten odbiornik. Kłopot z tym, że to chassis bardzo długo było w posiadaniu kilku kocich pokoleń i ewentualny przegląd należało by zrobić pod sprawnym wyciągiem. Nie jest pordzewiałe, może kąpiel mu pomoże zgubić kocie perfumy. 

-
- moderator
Pomoże, zwłaszcza jak w roli środka myjącego zastosujesz Fosol.k24 pisze:Dziękuję za pomoc, zasugerowałem się że jest to Telefunken. Obsada lamp się zgadza, sprawdzić trzeba połączenia. Być może, że jest to ten odbiornik. Kłopot z tym, że to chassis bardzo długo było w posiadaniu kilku kocich pokoleń i ewentualny przegląd należało by zrobić pod sprawnym wyciągiem. Nie jest pordzewiałe, może kąpiel mu pomoże zgubić kocie perfumy.
-
- 625...1249 postów
Fosol też się przyda w niektórych miejscach
. Zastanawia mnie jednak umiejscowienie skali. Tu jest na dole, a WKD 235 i 236 mają skale u góry. Trzeba przejrzyć jeszcze raz dostępne strony na ten temat. Szkoda, że nie zachowała się skrzynka, było by łatwiej.

-
- 50...74 posty
Według mnie to jest radio siemens 53 GWL lub bliźniacze. Na ostatnim zdjęciu widoczna jest pieczątka kontrolna
na aluminiowej osłonie filtru,taka jakie stosował siemens przed i po wojnie.
na aluminiowej osłonie filtru,taka jakie stosował siemens przed i po wojnie.
-
- 625...1249 postów
Okazuje się, że to radio ma bardzo dużo klonów. Natrafiłem również na Telefunkena 523GWL. Pomogła by skrzynka, ale jej nie ma.