Prośba o identyfikację radia!

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Marconi
375...499 postów
375...499 postów

Prośba o identyfikację radia!

Post autor: Marconi »

Witam! Proszę o pomoc w identyfikacji radia z załączników. Wygląda na Philips, jeśli tak, to jaki model i rok produkcji :?: Schemat mile widziany. :D
Pozdrawiam :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
OTLamp

Re: Prośba o identyfikację radia!

Post autor: OTLamp »

Do Philipsa jest to zupełnie niepodobne. Wygląda na czeskiego Markofona M73E
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Marconi
375...499 postów
375...499 postów

Witam! OTLamp, serdeczne dzięki :!: Jesteś bardzo dobry w tym co robisz :!: Nie chciałbyś się przeprowdzić bliżej :?:

Pozdrawiam :wink:
OTLamp

Marconi pisze: Nie chciałbyś się przeprowdzić bliżej :?:
Bliżej czego 8) Czasami myślę o Krakowie, ale to tylko wtedy, gdy czytam, co nowego udało się zdobyć Czujnikowi :lol:

To radio to kupiłeś na allegro, czy gdzieś indziej? Niedawno kupił je zbieracz55, myśląc, że to Philips (tak było napisane w aukcji, pewnie z powodu piętrowego kondensatora elektrolitycznego Philipsa), a teraz widzę, że znów jest wystawione.
Marconi
375...499 postów
375...499 postów

OTLamp, do Krakowa mam daleko, ale blisko na Ukrainę, bo mieszkam nad Bugiem. Nie jestem posiadaczem tego radia, ale ma je mój znajomy i prosił o pomoc w identyfikacji i naprawie. Pomyślałem, że to może być Philips, ale nie znalazłem go wśród modeli w katalogu Philipsa, więc napisałem na Forum Triody. :lol: Radio jest bez pleców, więc trudno było zidentyfikować. Podpowiedzią był elektrolit, ale okazało się, że błędną. :oops: Początkowo myślałem, że to model zza wschodniej granicy.
Czy warto mieć coś takiego w kolekcji? Wolałbym żeby to był jednak Philips. Będę szukał w Ebay-u.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
OTLamp

Marconi pisze: Czy warto mieć coś takiego w kolekcji?
Mnie osobiście jakoś on się specjalnie nie podoba, ale fakt faktem, że radia tej firmy są dość rzadkie w Czechach, przynajmniej w porównaniu z czeskimi Philipsami czy Mikrofonami.
Marconi pisze: Wolałbym żeby to był jednak Philips. Będę szukał w Ebay-u.
Jeśli Ci się ten Markofon podoba, to masz go na allegro w kup teraz za 165zł.