Pozdrawiam
Prośba o identyfikację radia!
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Marconi
- 375...499 postów

Prośba o identyfikację radia!
Witam! Proszę o pomoc w identyfikacji radia z załączników. Wygląda na Philips, jeśli tak, to jaki model i rok produkcji
Schemat mile widziany.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
OTLamp
Re: Prośba o identyfikację radia!
Do Philipsa jest to zupełnie niepodobne. Wygląda na czeskiego Markofona M73E
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Marconi
- 375...499 postów

Witam! OTLamp, serdeczne dzięki
Jesteś bardzo dobry w tym co robisz
Nie chciałbyś się przeprowdzić bliżej
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
OTLamp
Bliżej czegoMarconi pisze: Nie chciałbyś się przeprowdzić bliżej![]()
To radio to kupiłeś na allegro, czy gdzieś indziej? Niedawno kupił je zbieracz55, myśląc, że to Philips (tak było napisane w aukcji, pewnie z powodu piętrowego kondensatora elektrolitycznego Philipsa), a teraz widzę, że znów jest wystawione.
-
Marconi
- 375...499 postów

OTLamp, do Krakowa mam daleko, ale blisko na Ukrainę, bo mieszkam nad Bugiem. Nie jestem posiadaczem tego radia, ale ma je mój znajomy i prosił o pomoc w identyfikacji i naprawie. Pomyślałem, że to może być Philips, ale nie znalazłem go wśród modeli w katalogu Philipsa, więc napisałem na Forum Triody.
Radio jest bez pleców, więc trudno było zidentyfikować. Podpowiedzią był elektrolit, ale okazało się, że błędną.
Początkowo myślałem, że to model zza wschodniej granicy.
Czy warto mieć coś takiego w kolekcji? Wolałbym żeby to był jednak Philips. Będę szukał w Ebay-u.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Czy warto mieć coś takiego w kolekcji? Wolałbym żeby to był jednak Philips. Będę szukał w Ebay-u.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
-
OTLamp
Mnie osobiście jakoś on się specjalnie nie podoba, ale fakt faktem, że radia tej firmy są dość rzadkie w Czechach, przynajmniej w porównaniu z czeskimi Philipsami czy Mikrofonami.Marconi pisze: Czy warto mieć coś takiego w kolekcji?
Jeśli Ci się ten Markofon podoba, to masz go na allegro w kup teraz za 165zł.Marconi pisze: Wolałbym żeby to był jednak Philips. Będę szukał w Ebay-u.