Witam.
ampliman pisze:
Jeśli mogę sobie jednak pozwolić na drobną uwagę estetyczną to dotyczy ona transformatorów. Troszkę psują one widok i może dałoby się je schować pod jakąś obudową.
Przy okazji czy mógłbyś się podzielić paroma informacjami dotyczącymi wykonania tej obudowy?
Obudowa sie właśnie robi do nich

. Będzie to prostopadłościan ze ściętymi i zaokrąglonymi narożnikami, w chwili obecnej jest ona wykonana ale nie pomalowana, nie pomalowana, słowem pożal sie panie Boże .......
Oczywiście, obudowa jest 3 częściowa - dno z ABSu, środkowa część z duraluminium, i górny dekiel również z ABSu, wszystko skręcane ośmioma wkrętami M4 (okrągłę naroża pudełka). Ścianki mają grubość 2 mm, wiec miałem frajde z wierceniem otworów pod podstawki

. Obudowy dopatrzyłem sie w jakimś archaicznym katalogu Bopli (Bopla Polska), ale to pierw miałem obudowe, potem katalog w ręku - pochodzi ona z odzysku po jakimś przetworniku wagowym. Dokładniejsze zdjęcia zamieszcze jak mi znowu aparat w ręce wpadnie, tym razem pewnie już z obudową transformatora, dławika i kondensatorów sprzęgających. No i może wreszcie zamieszcze naprawde ostateczny - ostateczny schemat, bo dziś znowu sie dwie rzeczy w układzie zmieniły

.
Dodam jeszcze od siebie, że konstrukcja gra jak na moje ucho, naprawde fajnym i ciepłym dźwiękiem, dla porównania przełączyłem słuchawki na poprzednika tego ukłądu, czyli wzmacniaczyk oparty o TDA1517...........i sie przeraźiłem tego jazgotu jaki ostatni wydawał z siebie

.