Początkowo chciałem nawinąć transformator 0-350V co 10V, tak aby można było zasilać układy lampowe oraz wykorzystać go do pomiaru charakterystyk lamp. Niestety, nie udało mi sie przekonać kilku wykonawców do nawinięcia 35 uzwojeń po 10V

Wymyśliłem więc sobie transformator wg zamieszczonego schematu - jest bardziej uniwersalny i ma "kilka uzwojeń mniej". Do podziału napięć uzwojeń wykorzystałem zasadę działania drabinek w przetwornikach DAC.
Uzwojenia mają więc 10/20/40/80/160V/0.3A oraz dodatkowe 40V/0.3A dla zwiększenia zakresu napięć zmiennych do 0-350V z możliwością regulacji co 10V. Po podziale uzwojeń na dwie sekcje 10/20/40V oraz 40/80/160V mam możliwość budowy zasilacza do napięć siatki pierwszej 0-70V co 10V oraz napięć anodowych 40-280V co 40V. Dodatkowo z racji mniejszej ilości miejsca zajmowanego przez uzwojenia możliwe było dołożenie uzwojeń napięć żarzenia 2x6,3V/6A co przy połączeniu szeregowym umożliwia uzyskanie 12,6V/6A (np. dla diabełka) lub 6,3V/12A dla bardziej rozbudowanych urządzeń.
Do zmiany napięć wykorzystałem zwyczajne przełączniki mechaniczne typu MTS. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby wyprowadzić wszystkie uzwojenia na zaciski laboratoryjne i do połączeń wykorzystywać mostki lub wykonać układ dwukierunkowego licznika binarnego 6-bitowego i wykorzystać przekaźniki do przełączania napięć w zakresie 0-350V.