Witam.
Lampy już kupione.
Elektrolity już kupione.
Dziś chcę kupić rezystory, kilka kondensatorów i potencjometry.
1. I w ostatniej chwili uświadomiłem sobie, że raczej nie posiadam kabla, który by sięnadawł na kabelek sygnałowy. Tzn. że nie mam kabla ekranowanego. I na cyfronika.pl znalazłem tylko to:
http://www.cyfronika.com.pl/kab_tly.htm
dokładnie to ten: TLY2x0.20-EE Linka sygnałowa TLY2x0.20-EE w ekranie (ekran osobny dla każdej linki)
Kupiłbym 1mb, a że jest to linka 2-żyłowa i ekran dla każdej linki, rozrywając go, miałbym 2mb.
Czy on się nada jako kabel sygnałowy?? Według mnie tak, ale sie pytam dla pewności
2. I jako, że brakuje mi już kabla ogólnie to chcę kupić TLY0.20G Przewód w pojedynczej izolacji TLY0.20 zielony/inne kolory.
I tu mam pytanie.
Podglądając inne konstrukcje, zauważyłem, że kable od zasilacza są dość grube. Czy wyżej wymieniony kabel TLY0.20... jest wystarczającą gruby?? Czy przy wysokim napięciu jakie występuje w wzmaku lampowym nic się temu kabelkowi nie stanie??
Sorki za głupie(pewnie dla niektórych) pytanie, ale ja jeszcze nie robilem nic z wysokim napięciem i dlatego pytam się o wszystko.
"Ja go pytam: "Jakub, gdzie upolowałeś taką zółtą wiewiórke? ", a on mi na to: "Powiedziało, że nazywa się Pikaczu"..."