Znikające posty
Moderator: gsmok
-
- moderator
Znikające posty
Dziś od rana ubywa na forum postów, to jakieś czyszczenie, czy ktos nam sie włamał?
-
- moderator
Witam.
Tomku, w którymś z wątków była mowa o nadmiernie "pęczniejących" działach: kupię, sprzedam, wymienię. Ponieważ faktycznie zawierają one bardzo dużo nieaktualnych informacji, np. linki do dawno temu wykasowanych aukcji Allego, oraz nieistniejących już stron internetowych, pozwoliłem sobie usunąć najstarsze posty z lat 2003 i 2004, oczywiście tylko te, które nie zawierały żadnych cennych informacji. Mam nadzieję, że nikt z użytkowników naszego Forum nie będzie miał mi tego za złe.
Pozdrawiam,
Romek
Tomku, w którymś z wątków była mowa o nadmiernie "pęczniejących" działach: kupię, sprzedam, wymienię. Ponieważ faktycznie zawierają one bardzo dużo nieaktualnych informacji, np. linki do dawno temu wykasowanych aukcji Allego, oraz nieistniejących już stron internetowych, pozwoliłem sobie usunąć najstarsze posty z lat 2003 i 2004, oczywiście tylko te, które nie zawierały żadnych cennych informacji. Mam nadzieję, że nikt z użytkowników naszego Forum nie będzie miał mi tego za złe.
Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- moderator
-
- moderator
Tak podejrzewałem, ale 'srzeżonego...' :)Romekd pisze:Witam.
-
- 6250...9374 posty
Niektóre wątki nawet z kosza warto zostawić ku przestrodze, jak choćby sławną dyskusję z Sangrią85 i jej chamowatym kolegą.seventh pisze:A może by warto przeczyścić śmietnik ?Nikt tam chyba do tych tematów już nie zagląda... Jest np. taka opcja na większości forów, że śmietnik czyści się sam co tydzień. Zawsze serwer ma nieco lżej..
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 500...624 posty
Re: Znikające posty
To tak mój watek "znikające posty" zniknął , ale zaraz się pojawił w innej odsłonie, ciekawe czy zniknie ten .
Nie zniknie, bo jeszcze nie odezwał się wiadomy mistrz savoir-vivre.
Ot, taki mały problem, że wysłałem skargę do admina, ale nie ma czasu,
a dworzanie, jak zwykle wolą zamieść problem pod dywan.
Wszak przeciwnik to mocarny i niejednego wraz ze swą świtą pokonał.
Ot, i tyle ode mnie
andy kowalik(na wszelki wypadek małą literą, żeby Rozkoszny Dziubasek
kontent był)
Ot, taki mały problem, że wysłałem skargę do admina, ale nie ma czasu,
a dworzanie, jak zwykle wolą zamieść problem pod dywan.
Wszak przeciwnik to mocarny i niejednego wraz ze swą świtą pokonał.
Ot, i tyle ode mnie
andy kowalik(na wszelki wypadek małą literą, żeby Rozkoszny Dziubasek
kontent był)
-
- 250...374 postów
Panowie
Nie znam problemu z którym się borykacie. Pewnie Wasze obiekcje mają jakieś podstawy. Są one jednak ukryte za zasłoną jakichś półsłówek i teorii spiskowych i co najważniejsze, w moim odczuciu, to co Was najbardziej irytuje to fakt, że ktoś (nie wiem kto) nie podejmuje zaczepek, od których niestety nie są wolne Wasze powyższe posty.
Nie znam problemu z którym się borykacie. Pewnie Wasze obiekcje mają jakieś podstawy. Są one jednak ukryte za zasłoną jakichś półsłówek i teorii spiskowych i co najważniejsze, w moim odczuciu, to co Was najbardziej irytuje to fakt, że ktoś (nie wiem kto) nie podejmuje zaczepek, od których niestety nie są wolne Wasze powyższe posty.
Niech moc będzie z Wami
Ampliman
Ampliman
-
- 500...624 posty
To polska i polskie forum i polscy własciciele tego forum.
/
/
-
- 500...624 posty
Jeśli o mnie chodzi to nie ma żadnych podtekstów czy chęci zaczepek. Po prostu , napisałem watek" znikające posty" , jednak oprócz zniknięcia postów ( to zostało wyjaśnione w jasny dla mnie spośób) zniknął cały watek. Następnie pojawia sie on pod tym samym tytułem innego autora, który też chce się dowiedziec o znikaniu postów. Gdyby istniał ten poprzedni , przeczytałby i dowiedziałby sie o całej sytuacji. To,że nieaktualne i pozbawione merytoryczności trzeba wykasowac to oczywiste, choc w dziale sprzedam, kupie też niekiedy przegląda się stare , gdyż często są jednak aktualne i można zaopatrzyć się czy dostać potrzebne podzespoły.
Więc tylko zapytałem czy i ten zniknie , a ktoś ponownie będzie zakładał watek "znikające posty" . Po co , zapytuje się, bo to troche tragikomiczna sytuacja
edit. dlaczego zaraz doszukiwac sie teorii spiskowych ? trochę zdrowego rozsądku i wwszystko. Więc dlaczego wykasowano mój wątek "znikające posty" , duzo głupich i bezsensownych wypowiedzi nadal tkwi na Forum i nik nie wykazuje się " nadgorliwością" w ich wykasowaniu. A tu prosze 1 dzień i nie ma !
Więc tylko zapytałem czy i ten zniknie , a ktoś ponownie będzie zakładał watek "znikające posty" . Po co , zapytuje się, bo to troche tragikomiczna sytuacja

edit. dlaczego zaraz doszukiwac sie teorii spiskowych ? trochę zdrowego rozsądku i wwszystko. Więc dlaczego wykasowano mój wątek "znikające posty" , duzo głupich i bezsensownych wypowiedzi nadal tkwi na Forum i nik nie wykazuje się " nadgorliwością" w ich wykasowaniu. A tu prosze 1 dzień i nie ma !
Spójrz na datę pierwszego postu ( i kolejnych czterech) w tym wątku...jarecki_1966 pisze:Następnie pojawia sie on pod tym samym tytułem innego autora, który też chce się dowiedziec o znikaniu postów. Gdyby istniał ten poprzedni , przeczytałby i dowiedziałby sie o całej sytuacji.
-
- 500...624 posty
OTLamp dzięki, bije sie w piersi,moja wina , nawet nie popatrzyłem na datę , zmylił mnie post ankowalik, i myśłałem, jak sie okazało niesłusznie ,że to nadal ten watek na czasie. Proszę o rozgrzeszenie 

-
- 625...1249 postów
Zgadza się, niestety mocno przerzedzona. Mimo, że cynicznie to bardzo dobrze ją określiłeś. Jest to "grupa wsparcia" składająca się z doświadczonych kolegów, którzy posiadają rozległą wiedzę, wiele wnieśli do zawartości merytorycznej tego forum i chętnie pomagają innym, mniej doświadczonym kolegom.ankowalik pisze:istnieje tu partia wewnętrzna (Rok 1984 George Orwell).
Bractwo lub grupa wsparcia
Prócz tej grupy istnieją jeszcze dwie:
- grupa "uczniów", którzy starają się czerpać wiedzę wykorzystując uprzejmość kolegów z pierwszej grupy i darzą ich za to dobrodziejstwo szacunkiem.
- grupa "grypsująca", która stara się to wszystko rozwalić w pył (czapa, agata, itd).
Po co tak wymachujesz regulaminem? To jest małe forum i raczej nikt by nie chciał tutaj takiego regulaminowego absurdu jak na elektrodzie. Moderator jest po to aby pilnować tu porządku i robi to według własnego uznania, czy się to komu podoba czy nie. Może się również czasem mylić, w końcu to też człowiek. Ale weź pod uwagę, że ci ludzie robią to społecznie, nikt im za to nie płaci. I za to należy im się szacunek.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Na początku dla porządku.Post na który odpowiadA SPPP
jest w koszu. Był dokładnie w temacie.No cóż, łaska pańska na pstrym koniu jeżdzi.
Szanowny kol. SPPP
1.Wymachuję regulaminem, bo gdybym machnął czymkolwiek innym, to razem z moimi postami
byłby relegowany z tego forum. kol. kol. Tszczesn i OTLamp obrazili mnie na forum, łamiąc regulamin
Zacytuję fragment, dla przypomnienia "prześladowanie, obrażanie i używanie...
słów względem innych użytkowników forum np. za ortografię, lub brak wiedzy fachowej ( UWAGI
TYLKO NA PW)
2. "grupa przerzedzona" nauczyciel , mentor powinien przekazywać wiedzę cierpliwie i grzecznie,
a nie linijką po łapach i stawiać do konta. Kol. z "grupy" proponował nowicjuszowi, który zadał rzeczywiście dyletanckie pytanie, okadzenie dymem ze zdechłego kota, w celu naprawy czegoś tam. Może za mało przerzedzona?
3."grupa która....rozwalić" takie grupy były są i będą! Mur berliński rozwaliła pewna grupa, a nie w smak to było ówczesnemu estabiliszmentowi.
Myślę, że jest tu też grupa miłująca święty spokój, z kol. Adminem na czele.
Pozdrawiam
jest w koszu. Był dokładnie w temacie.No cóż, łaska pańska na pstrym koniu jeżdzi.
Szanowny kol. SPPP
1.Wymachuję regulaminem, bo gdybym machnął czymkolwiek innym, to razem z moimi postami
byłby relegowany z tego forum. kol. kol. Tszczesn i OTLamp obrazili mnie na forum, łamiąc regulamin
Zacytuję fragment, dla przypomnienia "prześladowanie, obrażanie i używanie...
słów względem innych użytkowników forum np. za ortografię, lub brak wiedzy fachowej ( UWAGI
TYLKO NA PW)
2. "grupa przerzedzona" nauczyciel , mentor powinien przekazywać wiedzę cierpliwie i grzecznie,
a nie linijką po łapach i stawiać do konta. Kol. z "grupy" proponował nowicjuszowi, który zadał rzeczywiście dyletanckie pytanie, okadzenie dymem ze zdechłego kota, w celu naprawy czegoś tam. Może za mało przerzedzona?
3."grupa która....rozwalić" takie grupy były są i będą! Mur berliński rozwaliła pewna grupa, a nie w smak to było ówczesnemu estabiliszmentowi.
Myślę, że jest tu też grupa miłująca święty spokój, z kol. Adminem na czele.
Pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty
To ja też pomacham regulaminem... Jak ktoś wyzej zauważył na forum obowiązuje język polski, czego naturalną konsekwencją jest również obowiązywanie zasad ortografii. Tutejsi moderatorzy nie są takimi cerberami jak co niektórzy na Elektrodzie i nie czepiają się każdej pomyłki, ale jeśli ktoś non stop wypisuje bełkotliwe posty, w których często nie wiadomo o co chodzi, to niech się potem nie dziwi, że zwracają mu uwagę. Każdy kto zakłada tu konto zobowiązuje się do przestrzegania regulaminu. Jak się to komuś nie podoba, to niech zmieni forum na inne - polecam f23, tam można pisać co się chce i jak się chce
.

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.