Schemat do głowy Peavey Valveking - ma ktoś może?

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

klopsson
10...14 postów
10...14 postów

Schemat do głowy Peavey Valveking - ma ktoś może?

Post autor: klopsson »

Jest mi niezbędny schemat głowy Peavey Valveking... Ma ktoś może albo wie gdzie znaleźć? 3 h przeszukiwałem Google i nic...
Pi-Vo
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: Pi-Vo »

To chyba ten jeśli nie chodzi o inny model Valveking.
Załączniki
pv_valveking_112.pdf
(280.95 KiB) Pobrany 321 razy
klopsson
10...14 postów
10...14 postów

Dzięki, ten też się przyda, ale chodzi mi o SAMą GłOWę 100W :) Ponawiam więc pytańsko
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

To jest cala glowa, czaszka i mozg :)
Aleksander Niemand
10...14 postów

Kwestia w tym leży, że combo inaczej brzmi ;) Wiem, co chcę :)
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

klopsson pisze:Kwestia w tym leży, że combo inaczej brzmi ;) Wiem, co chcę :)
Tez mi niespodzianka :shock: Kazde combo inaczej brzmi niz glowa z oddzielna paczka. Wiem co mowie.
Aleksander Niemand
75...99 postów

Post autor: Pi-Vo »

A czy przypadkiem combo i head nie ma takiego samego schematu?Nos mi podpowiada że tak, tylko head ma 4 lampy w końcówce.
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Pi-Vo pisze:A czy przypadkiem combo i head nie ma takiego samego schematu?Nos mi podpowiada że tak, tylko head ma 4 lampy w końcówce.
Zgadza sie. Made In China jak wszystkie inne amerykanskie wzmacniacze w tej cenie. (oficjalnie 700$ ale mozna kupic juz za 500)

Jezeli chcesz robic kopie to miej na uwadze ze duza czesc brzmienia lezy w wlasnie w "chinszczyznie" w transformatorze wyjsciowym. No i glosniki to tez jakies 50%.
Aleksander Niemand
10...14 postów

Powiem tak: Mam do dyspozycji części z WM BIS 101. Co ew. muszę dokupić, żeby było "cacy"?
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

Moim zdaniem Peavey-a.
klopsson
10...14 postów
10...14 postów

Och, zabawne... Nie zależy mi na brzmieniu kalka w kalkę Valvekinga, bo wiem, że nie da się zrobić, ale na brzmieniu, które ja sam będę mógł ocenić na "to brzmi jak Valveking". Miałem na myśli dokupienie trafa lub innych części :)
pudl
100...124 posty
100...124 posty
Kontakt:

Post autor: pudl »

Zrób sobie jakiegos soldano atomic, marshalla jcm, fendera itp ale valvekinga??? Naprawdę Ci się ten piec podoba? Czy nie słyszałeś po prostu innej porządnej lampy tylko i wyłącznie tego peaveya?? Szczerze to gdybym zrobił piec który brzmi jak valveking to bym się raczej załamał ;)
Awatar użytkownika
eS
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: eS »

pudl pisze:Zrób sobie jakiegos soldano atomic, marshalla jcm, fendera itp ale valvekinga??? Naprawdę Ci się ten piec podoba? Czy nie słyszałeś po prostu innej porządnej lampy tylko i wyłącznie tego peaveya?? Szczerze to gdybym zrobił piec który brzmi jak valveking to bym się raczej załamał ;)
zgadzam się - porównując z innymi lampami, valveking brzmi jak gówno. może to dlatego nie ma w sieci wielu jego schematów...
-Jó vevökészuleke van?
-Igen, ötlámpás, négysávos.
klopsson
10...14 postów
10...14 postów

W sumie trochę mnie przekonaliście. Słyszałem masę pieców, Marshalla nie chcę, bo to właśnie jest dla mnie personifikacja gówna :) Fendery lubię tylko niektóre, np. Princetona. Soldano Atomic... Musiałbym posłuchać, jestem gitarzystą rytmicznym, więc pod innym kątem patrzę na piec :P Jeśli mogę gdzieś usłyszeć próbki - ok. Zależy mi na typowo metalowym piecu do gitary rytmicznej i Valveking, mimo waszych opinii, bardzo mi odpowiada. Także peaveyowska sygnatura Van Halena, ale nie mam pojęcia, jaką nosi nazwę, ograłem tylko raz w sklepie...

PS. Co muszę dokupić do części tego BISa jeszcze? Jakie trafo (bo chyba to bisowskie do podtarcia dupy się nada...)? I przede wszystkim: gdzie i ile to może kosztować :)? Z góry dzięki
PPS. A co do paczki... Paczkę dokupię DO wzmaka, nie PRZED, bo to nie ma sensu, więc od głośników gówno zależy. Dotąd będę szukał, aż znajdę. Oryginalny Valve fajnie brzmi pod Randallem 4x12 V-30 i pod Peaveyem na Scorpionach, choć... skrajnie różnie :P
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: KaKa »

klopsson pisze:Także peaveyowska sygnatura Van Halena, ale nie mam pojęcia, jaką nosi nazwę, ograłem tylko raz w sklepie...
5150?
klopsson pisze:PS. Co muszę dokupić do części tego BISa jeszcze? Jakie trafo (bo chyba to bisowskie do podtarcia dupy się nada...)? I przede wszystkim: gdzie i ile to może kosztować :)? Z góry dzięki
Ja już wytrzesz to nie zapomnij wysłać zdjęcia. Takiego testu na forum jeszcze nie było (choć painlust coś ostatnio mówił że rezystory ma w dupie).
Przy okazji powiem, że to trafo do czegoś się tam nada :roll: . Nówki możesz kupić na http://www.tube-town.net/ttstore/
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
ODPOWIEDZ