Co to za radio?

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Co to za radio?

Post autor: OTLamp »

Poznaje ktoś to radio? Ja już je gdzieś widziałem, ale nie mogę sobie skojarzyć producenta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
gachu13
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gachu13 »

Francuz albo Belg - patrz napisy na skali. A może da się zobaczyć co pisze na magnesie głośnika?
OTLamp

Właśnie dostałem zdjęcie głośnika. Przejrzałem zdjęcia wszystkich francuskich odbiorników na radiomuseum, jednak niczego podobnego nie znalazłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
gachu13
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gachu13 »

No to jest problem, bo też mam francuza z napisem na głośniku, który nic googlom nie mówi :/ (u mnie pisze chyba Roxon).
Awatar użytkownika
rufio
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: rufio »

Witam

Jeśli posiadasz jakieś inne dane niż tylko z głośnika tego radia, np.: typy lamp.

Poszukaj na stronach http://www.radiomuseum.org mają tam całkiem pokaźną bazę ze starymi odbiornikami ... poszukać można po latach produkcji, typach lamp, kraju pochodzenia etc.

pozdrawiam ...
OTLamp

OTLamp pisze: Przejrzałem zdjęcia wszystkich francuskich odbiorników na radiomuseum, jednak niczego podobnego nie znalazłem.
Zanim dostałem fotkę głośnika, przejrzałem też większość szwajcarskich i belgijskich.
Awatar użytkownika
spiga
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: spiga »

Jest mnóstwo francuskich radyj na stronie tsf (http://doctsf.com/). Trzeba szukać okienka wyszukiwarki z napisem "Toutes les marques de TSF" (czyli - wszystkie marki, po prawej w srodkowej częsci strony), kliknąć ten napis i wyświetli alfabetyczną listę marek radyjek francuskich i nie tylko ;-)
Może to pomoże
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
marekb
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: marekb »

Jaja, na tej stronie pod marką "Odbiornik" jest Echo 126 Z. Pasowało by sprostować, ale kto zna francuski? Nie ma też zdjecia sprzętu.