Stare radio przedwojenne
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 2 posty
Stare radio przedwojenne
Witam wszystkich .
Jestem nowy na Forum Triody trafiłem tu przypadkowo i mam do kolegów pytanie :
Sprzedaję na alegro radio firmy Elektrit http://www.allegro.pl/item270508230_prz ... ktrit.html .
Wiem , że radia tej firmy są dość poszukiwane ale mimo wszystko zaskoczyła mnie aktualna już cena . Może koledzy sa w stanie określić realną wartość tego odbiornika .
Otrzymałem na email różne zapytania i propozycje i nie chciałbym podejmować jakiegoś pochopnej decyzji związanej z sprzedażą tego radia. Paweł
Sprzedaję na alegro radio firmy Elektrit http://www.allegro.pl/item270508230_prz ... ktrit.html .
Wiem , że radia tej firmy są dość poszukiwane ale mimo wszystko zaskoczyła mnie aktualna już cena . Może koledzy sa w stanie określić realną wartość tego odbiornika .
Otrzymałem na email różne zapytania i propozycje i nie chciałbym podejmować jakiegoś pochopnej decyzji związanej z sprzedażą tego radia. Paweł
-
- 50...74 posty
Trochę źle się stało, że najpierw nie przyszedłeś tutaj. Problem jest taki, że większość osób, która licytuje w twojej aukcji jest obecna na tym forum
. Nie jesteśmy więc zainteresowani podbijaniem ceny... Co do radia, to jest to dosyć wczesny model, więc mogłoby być drogie, gdyby nie to, że jest strasznie zniszczone. Sam się zastanawiałem, czy go nie licytować, ale uszkodzenia wykluczają praktycznie taką renowację, która utrzymałaby autentyczność radia. Chodzi zwłaszcza o skalę (to jest znacząca częśc wartości radia!) i o fornir, który jest do wymiany. Moim zdaniem obecna cena (tj. w granicach 1000 PLN) odzwierciedla +/- wartość ardia, choć być może znajda się tacy miłośnicy Elektrita, którzy będą skłonni dać więcej. W każdym razie wyrazy uznania za to, że zdecydowałeś się sprzedać ten przedmiot, a nie wyrzucić go na śmietnik.
Pozdrawiam
Jarek Kordalewski

Pozdrawiam
Jarek Kordalewski
Ostatnio zmieniony wt, 20 listopada 2007, 14:21 przez Jarek Kordalewski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 6250...9374 posty
-
- 2 posty
Ponieważ nie jest to moja pierwsza aukcja na alegro , ceny minimalnej świadomie nie ustawiłem na poziomie np . 200zł , zanim coś się wystawi należy zobaczyć ile inni za coś podobnego płacą toteż cenę minimalną ustawiłem wyżej , ale jak zaznaczyłem na aukcji rozważę najwyższą propozycję nawet jeśli nie przekroczy ceny minimalnej .
Co do skali to szkoda ,że jest w takim stanie ale może zwycięzcy aukcji się taka kiedyś trafi oryginalna w idealnym stanie czego mu życzę .
Radio trafiło mi się kiedy szukałem czegoś do wystroju wnętrza a ponieważ stan jest taki a nie inny poszło na sprzedaż a będę musiał rozejrzeć się za czymś innym w ładnym stanie .
Starych rzeczy ( antyków ) nie wyrzucam . Jeśli sam nie jestem daną rzecza zainteresowany to albo odsprzedaję albo podaruję komuś , kogo ucieszy.
Co do skali to szkoda ,że jest w takim stanie ale może zwycięzcy aukcji się taka kiedyś trafi oryginalna w idealnym stanie czego mu życzę .
Radio trafiło mi się kiedy szukałem czegoś do wystroju wnętrza a ponieważ stan jest taki a nie inny poszło na sprzedaż a będę musiał rozejrzeć się za czymś innym w ładnym stanie .
Starych rzeczy ( antyków ) nie wyrzucam . Jeśli sam nie jestem daną rzecza zainteresowany to albo odsprzedaję albo podaruję komuś , kogo ucieszy.
Za to radio mogę Ci do wystroju wnętrza dać nawet ze dwa jakieś (ciasno się robi), w idealnym stanie i w pełni sprawne.pappel pisze: Radio trafiło mi się kiedy szukałem czegoś do wystroju wnętrza a ponieważ stan jest taki a nie inny poszło na sprzedaż a będę musiał rozejrzeć się za czymś innym w ładnym stanie .
-
- 6250...9374 posty
-
- 50...74 posty
Re: Stare radio przedwojenne
A teraz co powiesz? Rozmyśliłeś się? Przecież już przy 700 PLN byłeś "zaskoczony"...pappel pisze:Witam wszystkich .
-
- 625...1249 postów
-
- 6250...9374 posty
-
- 50...74 posty
-
- 375...499 postów
Uczciwi?
Tuż po zarejestrowaniu nakręcił mnie jeden z Triodowiczy w ramach wymiany, był nieuczciwy bo w zamian obdarował mnie śmieciami. Być może podobnie stało się z Elektritem
Allegro ma swoje plusy, bo nieuczciwych można kopnąć NEGATYWEM
a na Triodzie tylko pozgrzytać zębami, że daliśmy się ...
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Re: Uczciwi?
Chyba nie do konca tak jest, czy moglbys opisac rzetelnie jak to bylo?Marconi pisze: Allegro ma swoje plusy, bo nieuczciwych można kopnąć NEGATYWEMa na Triodzie tylko pozgrzytać zębami, że daliśmy się ...
![]()
-
- 50...74 posty
-
- 375...499 postów
Dałem ogłoszenie w "Poszukuję/Kupię" i na PW był odzew z zapytaniem o konkretne lampy. Miałem takie więc odpisałem. Potem był nawet telefon. Wyszykowałem paczuszkę, dorzuciłem jeszcze kilka niemieckich kondensatorów, EL95 w pudełeczku, jakieś magiczne oczko, wysłałem to jako wartościową paczkę podając 100PLN, zaś w zamian przyszło kilka bezużytecznych drobiazgów. Przypadkowo trafiłem na posty, w których mój "Dobroczyńca" poszukiwał wcześniej rzeczy, które mi zaproponował. Widocznie je znalazł zaś ja dostałem to z czym nie mógł nic zrobić. Pewnie wypadałoby wkleić na Triodzie fotografie z wymiany wraz z kopią pokwitowania pocztowego, ostrzec innych, ale to nie w moim stylu. Powinno chyba wystarczyć tych wyjaśnień
Szkoda, bo przez telefon wydawał się być ok.