Dziwny, polski Philips
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Dziwny, polski Philips
Zdobyłem właśnie takie radio jak na fotkach. Na tabliczce znamionowej jasno i czytelnie napisano: Philips 6-39A, nr seryjny 1725. Odbiornik ma polską, okrągłą skalę. Można by pomyśleć, że ktoś wsadził chassis do niewłaściwej skrzynki, wszak ten model Philisa powinien mieć inną. Jednak ta skrzynka różni się od bardzo podobnej, używanej w Koronie K79A. Nie ma też żadnego śladu po znaczku firmowym.Całość nijak nie wygląda na spasowaną przez amatora. Czas na pytania: Czy ktoś ma może taki odbiornik? Czy ktoś widział podobnego Philipsa? Co to za licho?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Re: Dziwny, polski Philips
6-39A mam, oczywiście w innej skrzynce. Ale skrzynka tez jest Philipsa (albo bardzo podobna), możliwe, że odbiornik opuścił fabryke 'nieoficjalnie', ktos włożył gotowe chassis (może z jakiegos odrzutu) w inna skrzynkę, z tym, że skala w 6-39A powinna być kwadratowa. Albo odbiornik byl przez kogoś przerobiony. W sumie trudno na pewno powiedzieć.Czujnik pisze:Zdobyłem właśnie takie radio jak na fotkach. Na tabliczce znamionowej jasno i czytelnie napisano: Philips 6-39A, nr seryjny 1725. Odbiornik ma polską, okrągłą skalę. Można by pomyśleć, że ktoś wsadził chassis do niewłaściwej skrzynki, wszak ten model Philisa powinien mieć inną. Jednak ta skrzynka różni się od bardzo podobnej, używanej w Koronie K79A. Nie ma też żadnego śladu po znaczku firmowym.Całość nijak nie wygląda na spasowaną przez amatora. Czas na pytania: Czy ktoś ma może taki odbiornik? Czy ktoś widział podobnego Philipsa? Co to za licho?