Beier pisze:Mam w planie zrobić OTL'a na samych triodach z wykorzystaniem 3 lamp ECC (dokładniej 2xECC85 i ECC81).
A co chcesz nim napędzać? Będzie to dość słabowite.
Beier pisze:Problem polega na tym, iż ECC85 ma 9 pin podłączony do ekranu i jak na moje oko powinienem je podłączyć do masy ale nie jestem pewien więc poprawcie mnie jeżeli się mylę

Tak, ekran do masy, chociaż w przypadku takiego wzmacniacza nie jest to jakaś kluczowa sprawa.
Beier pisze:Jednakże nigdzie nie mogę znaleźć - bo wszędzie pełno teoretycznej paplaniny, dlaczego do wysterowania słuchawek potrzebne są większe wartości pojemności i dlaczego na wyjściu zawsze jest elektrolit dużej wartości i bocznikujący go MKP małej wartości.
Dolna częstotliwość:
fd=1/(2pi*R*C).
Podstaw R słuchawek i policz pojemność powiedzmy dla przenoszenia 16Hz.
Zwijka równolegle jest dodawana przez zapobiegliwość (gdyby elektrolit miał bardzo niekorzystne parametry). Rozprawianie o wielkim wpływie tego elementu na układ to typowe bajania. Wkłada się go po prostu dla świętego spokoju zgodnie z zasadą "jak nie poprawi, to na pewno nie popsuje".
Beier pisze:Mała pojemność wpięta równolegle odcina niskie częstotliwości duża zaś wysokie, ale reaktancja tych pojemnych kondów zaczyna mieć poważne wartości daleko poza granicą słuchu człowieka...
Coś tu mieszasz...
Beier pisze:Do tego nie rozumiem czemu duży musi być elektrolit
Patrz obliczanie pojemności. Jak znajdziesz zwijanego o odpowiednio dużej pojemności, to będzie nawet lepszy. Tylko może okazać się dużym i drogim elementem.
Beier pisze:Do tego w schemacie gdzie amp jest złożony własnie z 3 triod na kanał (2 kaskadowo + 1 jako wtórnik) zasilane 250V polecają na wyjście kondy 350V kiedy w moim obecnym OTL'u również zasilanym 250V wystarczą elektrolity na 100V... Sygnał wejścia jest rzędu miliwoltów i nawet przy wzmocnieniu 1000 krotnym trzeba mieć naprawdę mocny sygnał wejścia żeby przekroczyć te 100V.
Popatrz jakie napięcie
stałe jest na kondensatorze. Twoje 100V może być pracą na granicy wytrzymałości (albo nawet trochę poza tą granicą).
Generalnie polecam stosować kondensatory sprzęgające o wytrzymałości napięciowej takiej samej, jak elementów w zasilaczu. Dopiero wtedy można mieć absolutną pewność, że w żadnym przypadku nie przekroczy się ich paramerów dopuszczalnych.
Beier pisze:Czy moglibyście mi podać link lub gdzie znajdę jakimi napięciami wyjścia charakteryzują się np odtwarzacze CD czy karty muzyczne - gdyż bez tego trudno dobrać punkt pracy lampy?

Standard to 2V, chociaż z reguły jest mniej.
Ale nie wiem po co Ci ta informacja, skoro chyba masz zamiar zamontować regulator głośności, prawda? )