Philips d58
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Philips d58
Dzisiaj odebrałem z naprawy odbiornik Philips D58 Aachen(sam ograniczyłem się do odświeżenia skrzyni). Trzeba było wyeliminować szereg poważnych usterek (przewinięcie cewki, trafa głośnikowego, dławika, regeneracja automatyki, linek), dlategoteż regeneracja trwała niemalże rok. Udało się zrealizować początkowe założenie- radio jest w 99% oryginalne, zachowała się nawet wtyczka. Jest jednak pewien mankament. Mianowicie radio nie posiada kilku nakładek na klawisze. Czy ktoś posiada może takowe? Są to kwadraciki o wymiarach zewn. 1,5x 1,5 cm i wewn. 1,3x 1,3 cm. Zamieszczam kilka zdjęć mojego egzemplarza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Komar
-
- 500...624 posty
-
- 375...499 postów
Uruchamianie nic nie kosztowało gdyż robił to mój wujek, również pasjonat odbiorników lampowych, uruchamiający moje odbiorniki i od niedawna uczący mnie elektroniki (moja wiedza w tym temacie jest jeszcze bardzo uboga dotychczas skupiałem się głównie na historii radiofonii i firm radiowych, a niedawno zaintetresowałem się radiotechniką). Odbiornik kupiłem natomiast za 380 zł w zeszłym roku w komisie.
Komar