Witam! Szukam informacji o sprzecie jaki byl uzywany przez grupe omega - gitary, piece, paczki. Zalezy mi najbardziej na brzmieniu z kawalka Gyöngyhajú lány (Dziewczyna o perlowych wlosach). Google mi nie chce pomoc, tylko jakies firmy produkujace wzmaki z USA a nic o grupie i jej sprzecie :/ Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrowienia
Airnox
Sprzet wegierskiej grupy omega
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
-
- 3125...6249 postów
Zmartwię Cię: nawet jak się dowiesz co to konkretnie był za sprzęt i zdobędziesz go, to najprawdopodobniej nie uzyskasz identycznego brzmienia. Połowa brzmienia jest u gitarzysty w palcach, że nie wspomnę o sprzęcie studyjnym i całym procesie produkcji nagrania.
PS. postaraj się jednak używać polskich znaczków.
PS. postaraj się jednak używać polskich znaczków.
-
- 125...249 postów
-
- 125...249 postów
Zna, ale to nie tak.Airnox pisze:Już mniejsza o sprzęt tej konkretnej grupy (choć na nim mi najbardziej zależy)... Zna ktoś producentów wzmacniaczy, efektów z Węgier z lat '60-'80?
Watpie zeby sami muzycy pamietali na czym grali 40 lat temu.
Tym bardziej, ze w tamtych czasach nie mozna bylo kupic ot tak sobie w sklepie muzycznym instrumentow, wzmacniaczy itd.
Muzycy ktorzy pracowali zagranica (grali do kotleta) przywozili uzywany sprzet zachodni lub z USA i to potem krazylo po kraju.
Bylo jeszcze troche sprzetu z NRD i wegrzy tez mieli swoich firm.
BEAG (Budapesti Elektroakusztikai Gyár), ML (Mechanikai Laboratórium) i jeszcze kilku spoldzielni zajmujacy sie elektroakustyka.
Jezeli tak Ci zalezy na tym to napisz do Omegi maila po angielsku, moze Ci odpowiedza
http://www.omega.hu/
Na dole jest pasek z napisem:
Ide írhatsz!
to jest skrzynka.