Radio MENDE
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty
Radio MENDE
Poprosiłbym bym o umiejscowienie w czasie--i o dane takiego odbiornika firmy MENDE--załączam zdjęcie---zrobiłem je dziś na Jarmarku Dominikańskim w Gdansku-----jest do kupienia za nieduże pieniążki--- ---który to może być rok produkcj?--wyglada na kompletny-coś tam sprzedający przebąkiwał o jednej niesprawnej lampie----powiem tak--chce 200 zł--warto ????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Re: Radio MENDE
Zależy od stanu w środku. Jak kompletny, nez rdzy, z tylną ścianką to jeszcze warto.wooold pisze:Poprosiłbym bym o umiejscowienie w czasie--i o dane takiego odbiornika firmy MENDE--załączam zdjęcie---zrobiłem je dziś na Jarmarku Dominikańskim w Gdansku-----jest do kupienia za nieduże pieniążki--- ---który to może być rok produkcj?--wyglada na kompletny-coś tam sprzedający przebąkiwał o jednej niesprawnej lampie----powiem tak--chce 200 zł--warto ????
-
- 50...74 posty
-
- 3125...6249 postów
Jak na radio firmy Mende ma dosyć nietypowy styl. Brak w nim pewnych charakterystycznych detali, jak choćby stylizowanej M-ki. To może być zaletą dla kolekcjonera. Sam mam jedno Mende w nietypowej skrzynce, której nie widziałem nigdzie indziej.
Tak jak napisał poprzednik - 200zł to nie jest jakaś niezwykła okazja. Radioodbiorników tej firmy jest sporo na rynku i stąd ich ceny nie są tak duże jak np. naszych wspaniałych Elektritów. Proponuję dokładnie przyjrzeć się stanowi tego radia.
Pod tym linkiem jest sporo fotek i danych radioodbiorników Mende:
http://www.radiomuseum.org/m/mende_d_en_1.html.
Jak będziesz cierpliwy to może natrafisz na egzemplarz, który prezentujesz.
Tak jak napisał poprzednik - 200zł to nie jest jakaś niezwykła okazja. Radioodbiorników tej firmy jest sporo na rynku i stąd ich ceny nie są tak duże jak np. naszych wspaniałych Elektritów. Proponuję dokładnie przyjrzeć się stanowi tego radia.
Pod tym linkiem jest sporo fotek i danych radioodbiorników Mende:
http://www.radiomuseum.org/m/mende_d_en_1.html.
Jak będziesz cierpliwy to może natrafisz na egzemplarz, który prezentujesz.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 3125...6249 postów
-
- moderator