Obudowa została wykonana z dwustronnego laminatu 1,2mm, wszystko polutowane od wewnątrz, niestety strasznie brzydko, bo 50W lutownicą nie udało się nagrzać większej powierzchni i uzyskać równej spoiny.
Poszczególne elementy zostały docięte w trzy przerwy na papierosa na cyfrowej frezarce w mojej pracy:) Jako że nie byłem pewny dokładnego rozstawu lamp, muszę sobie odpowiednie otwory wyciąć ręcznie (a mogłem machnąć wszystko na frezarce).
Po wywierceniu wszystkich otworów zamierzam wszystko przeczyścić papierem ściernym i pomalować na czarno. Konieczne chyba będą paski laminatu wzmacniające od wewnątrz, chociaż pudełeczka na transformatory świetnie usztywniają całą konstrukcję>
Transformatory to TG 2,5-2-666 i transformator sieciowy to jakaś TS40'stka.
Obsada lampek to standard - 2xECC83 +EL84, chociaż może rozważę konstrukcję typu EF86+ECC83+EL84....
Co do preampu to mam dwie koncepcje - albo standardowy Marszałek z możliwością "wypięcia" drugiego stopnia triodowego, albo coś na kształt kanału Crunch / Clean w Soldano SLO100...
Drewnianą skrzyneczkę wykonałem z jakichś odpadów walających się po moim warsztacie, będzie jeszcze czyszczona.
Wymiary chassis to 32cm x 14,5cm x 4,5cm - jest troszeczkę ciasno, ale może nie będzie problemów z przydźwiękiem od transformatorów.