Witam!
Chciałbym tu zaprezentować wzmacniacz o wdzięcnej nazwie "Zuzia" wykonany przez moją lepszą połówkę Jako że jest ona nieśmiała i skromna nie miała odwagi zarejestrować się na naszym Forum, pod pretekstem że "jeszcze zbyt mało wie i nie będzie się wypowiadać"...( ) Przy ocenie zważcie, że jest to jej pierwsza konstrukcja a sama autorka jest w moim wieku (ma niecałe 17 lat ) Układ wzmacniacza jest prosty...jest to monoblok na EL12 (moja i Jej ulubiona lampa ) w stopniu mocy, ECC85 jako przedwzmacniacz, EAA91 jako detektor sygnału do wskaźników elektronowych, EM84 i DM70 jako wskaźniki (nie mogła zdecydować się które to wsadziła 2... ) Proszę o komentowanie konstrukcji, a ewentualne uwagi przekażę Autorce Za jakość fotek przepraszam...na lepsze nie stać moją komórkę
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak bardzo trzeba omotać, zniewolić dziewczę, żeby doprowadzić ją do stanu w którym zaczyna budować wzmacniacze?
Pokaż środek! Najfajniejsze to zobaczyć jak baba lutuje!
A to wasze dzieciątko, które trzymasz na ręku to jak ma na imię?
Fugasi
To co trzymam w ręce to osławiona T-02 Laminy A co do zniewolenia- jak zobaczyła i usłyszała lampy to ją to samo wciągneło i zapragneła sama pobawić się z lampkami a mnie namówiła bym ją nauczył podstaw Kazimierz
Samochodem umie jeździć, ale woli jeździć ze mną na motorze, też umie go prowadzić
Tak ogólnie to jej Paulina na imię Chyba ją namówię by tu dołączyła do naszego grona A co powiecie o jej pierwszej konstrukcji, podoba się
Pomogłem dając elementy, udostępniając warsztat i chwilami doradzając (noo trafa sam przykręcałem by sobie rąk nie poniszczyła ) Ogólnie muszę przyznać ze wstydem że ona jest dokładniejsza ode mnie i pracuje bardziej sumiennie i starannie
Anoda pisze:
(...)ale woli jeździć ze mną na motorze(...)
motor to Ty masz w odkurzaczu!
Jeśli CZ-350 to odkurzacz to nie mamy o czym rozmawiać..... Też taki mam....
Nie no jak na pierwszy raz to ładnie! Mój pierwszy wzmacniacz był (i jest nadal) na desce do krojenia i na PCL86
A czy to oko DM70 działa czy poprostu świeci?
PS> Pamiętam o diodach dla Ciebie!
Pogratulować, moja dziewczyna jak narazie tylko nosi ze mną moje radia