dlaczego to takie drogie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
dlaczego to takie drogie
Witam prosze o próbę wytłumaczenia mi dlaczego ta przeróbka Elektrita poszła za takie duże pieniądze a w dodatku kupiona przez znawce. Pozdrawiam i licze profesionalne podejście do pytania Tadeusz http://www.allegro.pl/item204318983_stare_radio.html
Wiem, że nic nie wiem !
Re: dlaczego to takie drogie
Moze zapytaj bezposrednio SigitasaKawa T pisze:...Pozdrawiam i licze profesionalne podejście do pytania...

http://www.trioda.com/php/forum/profile ... file&u=683
- gachu13
- 1250...1874 posty

Albo to radio nie było przerobione (tylko była to jakaś superdziwna wersja), albo na przykład bebechy pochodzą z jakiegoś rzadszego Elektrita, którego nikt jeszcze nie widział (

Ma ktoś jeszcze jakieś koncepcje?
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: dlaczego to takie drogie
Albowiem bebechy wyglądają na grzebaną, bo grzebaną, ale bateryjną wersję Kordiala.Kawa T pisze:Witam prosze o próbę wytłumaczenia mi dlaczego ta przeróbka Elektrita poszła za takie duże pieniądze a w dodatku kupiona przez znawce. Pozdrawiam i licze profesionalne podejście do pytania Tadeusz http://www.allegro.pl/item204318983_stare_radio.html
temat postu
Witam ponownie i zgodnie z sugestiami zadałem P. Sigitas pytanie i liczę, że odpowie. Pozdrawiam wszystkich Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
- gachu13
- 1250...1874 posty
Z tego co wiem, to Sigitas planuje otworzyć muzeum Elektrita, więc pewnie ma na to środki, które pozwalają mu przebić na takiej aukcji niemal każdego prywatnego zbieracza.Z drugiej strony jego inicjatywa godna jest szacunku, bo jakoś nie słyszałem żeby u nas gdzieś ktoś myślał o czymś podobnym. A nawet jakby ktoś pomyślał to jakoś nie mogę sobie wyobrazić skąd miałyby wziąść się środki na ten cel. Chyba jedynie na przykład taki Philips mógłby sobie pozwolić na coś takiego, bo mam wrażenie że prywatne muzeum z samych tylko biletów nie ma szans u nas przetrwać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Koszalin - prywatne muzeum radiotechniki (gdzie i moich kilka rzeczy stoi), związane z rozgłośnią PR w Koszalinie, chwilowo nieczynne.gachu13 pisze:Z tego co wiem, to Sigitas planuje otworzyć muzeum Elektrita, więc pewnie ma na to środki, które pozwalają mu przebić na takiej aukcji niemal każdego prywatnego zbieracza.Z drugiej strony jego inicjatywa godna jest szacunku, bo jakoś nie słyszałem żeby u nas gdzieś ktoś myślał o czymś podobnym. A nawet jakby ktoś pomyślał to jakoś nie mogę sobie wyobrazić skąd miałyby wziąść się środki na ten cel. Chyba jedynie na przykład taki Philips mógłby sobie pozwolić na coś takiego, bo mam wrażenie że prywatne muzeum z samych tylko biletów nie ma szans u nas przetrwać.
- gachu13
- 1250...1874 posty
Oczywiście, takie coś ma prawo działać. Ale jeżeli ja, powiedzmy, posiadając potężną kolekcję polskich radii (no co, można sobie pomarzyćKoszalin - prywatne muzeum radiotechniki (gdzie i moich kilka rzeczy stoi), związane z rozgłośnią PR w Koszalinie, chwilowo nieczynne.

prywatne muzeum w Białostoczku koło Białegostoku działa juz 14 lat - chociaz zajmuje sie glownie instrumentami muzycznymi, a z "radiów" ma niewiele np. Elektrita Victorie, czy detektorowy Blaupunkt i Echo jakies wojenno-przedwojenne Siemensy Philipsy i VE. Z ciekawostek - fonograf firmy Edison czy tez polifon (taka wielka pozytywka z wymiennymi blaszanymi płytami)
niemieckie wystawki - najtańszy sklep RTV
- gachu13
- 1250...1874 posty
Hmm, chyba mnie przekonaliścieprywatne muzeum w Białostoczku koło Białegostoku działa juz 14 lat - chociaz zajmuje sie glownie instrumentami muzycznymi, a z "radiów" ma niewiele np. Elektrita Victorie, czy detektorowy Blaupunkt i Echo jakies wojenno-przedwojenne Siemensy Philipsy i VE. Z ciekawostek - fonograf firmy Edison czy tez polifon (taka wielka pozytywka z wymiennymi blaszanymi płytami)

Pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty