Saba S 346 WL

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Saba S 346 WL

Post autor: komar »

Niedawno stałem się posiadaczem odbiornika Saba S 346 WL. Jest w bardzo dobrym stanie wizualnym i jest kompletna. Jednak przeszła kilka napraw w latach siedemdziesiątych (pieczątki na chassis). Niewiem co było naprawiane dlategoteż bardzo przydałby mi się schemat tego odbiornika. Byłbym wdzięczny za okazanie mi pomocy.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Saba S 346 WL

Post autor: tszczesn »

komar pisze:Niedawno stałem się posiadaczem odbiornika Saba S 346 WL. Jest w bardzo dobrym stanie wizualnym i jest kompletna. Jednak przeszła kilka napraw w latach siedemdziesiątych (pieczątki na chassis). Niewiem co było naprawiane dlategoteż bardzo przydałby mi się schemat tego odbiornika. Byłbym wdzięczny za okazanie mi pomocy.
Schemat w załączniku. Nie wiem na ile zgodny z prawdą, rysowałem go na podstawie schaltungenów. Nie oznaczyłem ekranów cewek, bo nie wiem jak one są zrobione w naturze, cewki w schaltungenach były niestety rysowane dość dowolnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Dziękuję za schemat, chciałbym również dowiedzieć się czegoś o tym modelu jak i o firmie niestety w sieci nie znalazłem niczego na ten temat.

Marcin Seliwiak
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

komar pisze:Dziękuję za schemat, chciałbym również dowiedzieć się czegoś o tym modelu jak i o firmie niestety w sieci nie znalazłem niczego na ten temat.
W Sieci jest dość sporo, ale większość po niemiecku. Google w dłoń i jazda! :)
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Faktycznie sporo tego. Dzięki za wskazówkę.