Przejrzałem sobie te stronkę i stwierdzam iż mają nawet "soniczne cewki" a na diodzie DSEI12-12A mają przebicie coś ok 120%, w zwykłym nieaudiofylskim sklepie te elementy można dostać znacznie taniej :) np wspomniana dioda "normalnie" kosztuje 7.5zł w detalu :):):)
Dobry sposób na złoty interes dojenie audiofilii:) Może też sobie założymy jakiś sklepik z audiofylskimi częściami
Panowie, metalowe gałki tego typu który przedstawiacie w linkach (a przynajmniej niektóre ich typy) mają jedną zasadniczą wadę – elektryczne połączenie tego za co kręcimy z osią potencjometru. Oś wielu typów potencjometrów ma dość niepewne połączenie z masą, co powoduje, że trzymając ją bezpośrednio dłonią słyszymy nieprzyjemne szmery i trzaski podczas dokonywania regulacji. Z tego względu ja osobiście wolę pokrętła z tworzywa sztucznego z nałożona na zewnątrz ozdobną metalową nakładką.
Książki też słono wycenili. Akurat mam większość z tych o akustyce, kupowałem na brytyjskim Amazonie. Wyszło znacznie taniej, nawet doliczając koszty przesyłki.
PS. Czy da się jakoś spakować ten link, który podał Zibi, tak żeby nie rozsadzał ramek?
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)