Takowe posiadam i jak narazie mam małą jazdę z cewkami i linkami (połamane koło od kondensatora strojeniowego )oraz walkę z kornikami :):)
Znasz może jakiś dobry środek na korniki:)
Z tą Symfonią to rzeczywiście niezła przeginka, swoją drogą mam koło do kondensatora. Metalowe, fi 6cm, może podpasuje? Jeśli możesz, to podeślij fotkę tego, jak sprawa z kółkiem od kondensatora w Twoim radiu wygląda, może byłbym w stanie pomóc.
Boski Miszcz pisze:......oraz walkę z kornikami :):)
Znasz może jakiś dobry środek na korniki:)
Ja korniki w moim Mazurku Lux załatwiłem wysoką temperaturą. Zaniosłem skrzynkę na cegielnie do kumpla, położyliśmy ją na piecu i tak korniki się prażyły około dwóch tygodni Nie było możliwości żeby jakaś łajza przeżyła. Poza tym są dostępne preparaty do walki z tymi stworzonkami, kupić je można w jakichś sklepach ogrodniczych lub supermarketach typu Obi, Catorama, Praktiker...
Dla ścisłości, skrzynki naszych radyjek (także meble, stolarkę okienną) to kołatki zżerają, nie korniki. Te drugie wolą żywe drzewa i to prawie zawsze są świerki. Jeszcze spuszczele są z tych domowych drewnojadów, jednak te wolą większe obiekty typu więźba dachowa, stodoły itp.